ANASAYFA arrow right Yaşam

Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti

Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 14.59
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 14.59
Gazeteci Bekir Coşkun dün akşam saatlerinde, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

 

Uzun süredir kanser tedavisi gören 75 yaşındaki gazeteci Bekir Coşkun dün (18 Ekim) akşam 20.30’da saatlerinde Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemiz basın camiasının kıymetli mensuplarından Sayın Bekir Coşkun, akşam saatlerinde aspirasyon ve buna bağlı solunum durması sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne getirilmiştir. Nöbetçi uzman ekibin yoğun müdahalesine rağmen hayati fonksiyonları geri dönmeyen Sayın Bekir Coşkun hayatını kaybetmiştir. Kıymetli ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

Bekir Coşkun kimdir?

1945’te Şanlıurfa’da doğdu. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun oldu. 1974'te mesleğe foto muhabiri olarak başladı. Ardından emniyet ve parlamento muhabirliği yaptı. Günaydın Gazetesi’nde Dokuzuncu Köy adlı köşede yazarlık yaptı.

1987'de Sabah Gazetesi’nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993’te Hürriyet Gazetesi'nde geçti. Buradaki görevine son verilmesinin ardından 2009’da Habertürk'e yazmaya başladı. Ancak daha sonra buradaki görevine de son verildi. Kovulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Fatih Altaylı, beni arayarak işime son verildiğini tebliğ etti. Altaylı, editörler ve Habertürk'ün sahibinin işime son verilmemesi konusunda son derece çaba sarfettiğini biliyorum. Ancak, baskı çok yoğundu yapılacak birsey yok. İlk bertaraf olan ben oldum. Bir ormanda yangın çıkarsa, o ormanda hiçbir canlı kalmaz, bütün canlılar yanar. Türkiye'de de bir orman yangını var. Bunu hep söyledim. Bu yangın devam ediyor, bu gidişle de ormandaki yangın gibi herkesi yakacak" demişti.

2010’da Cumhuriyet gazetesiyle anlaştı. 14 Mart 2014'te Sözcü'deki ilk yazısını yazdı. 2017 yılı Ekim ayında kanser tedavisi nedeniyle yazılarına ara verdi. O tarihten bu yana sağlığı el verdiği sürece Sözcü gazetesinde yazdı.

Doğa ve hayvan sevgisiyle tanınan Bekir Coşkun 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde son kez okurlarıyla buluşmuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *