ANASAYFA arrow right Teknoloji

GAÜN’de büyük bilimsel buluşma

GAÜN’de büyük bilimsel buluşma
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Sanayi İşbirliği Bölge Toplantısı’ Bakan Nihat Ergün’ün de katılımıyla Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği Bölge Toplantısı’ Bakan Nihat Ergün’ün de katılımıyla Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 14 Aralık günü saat 10.00’da başlayacak toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün’ün yanı sıra, BST Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, bölge illerinin valileri, üniversite rektörleri ve çok sayıda akademiysen, iş dünyası yöneticisi ve sanayici katılacak. Açılış konuşmasını Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın yapacağı toplantının ilk bölümünde, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız da toplantıya ilişkin görüşlerini dile getirecek. Bu bölümün son konuşmasını ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yapacak.
Konuşmaların ardından düzenlenecek olan ‘2023’e 10 Kala Ar-Ge ve Yenilikte Gaziantep, Adıyaman, Kilis’ konulu panelde, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak. Moderatörlüğünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan’ın yapacağı panele konuşmacı olarak, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Adıyaman Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ve İşadamı Necmettin Şekeroğlu katılacak.
Toplantıya, Gaziantep, Adıyaman, Kilis başta olmak üzere bölge illerinden çok sayıda sanayici ve akademisyenin katılması bekleniyor.Özer Karınca
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *