ANASAYFA arrow right Eğitim

GAÜN, “Güvenli Kampüs” belgesi aldı

GAÜN, “Güvenli Kampüs” belgesi aldı
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 21.22
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 21.30
Türk Standartları Enstitüsü ve Yükseköğretim Kurulu iş birliğinde hazırlanan ‘Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu’nda yer alan koşulları yerine getiren Gaziantep Üniversitesi, yapılan incelemelerin ardından TSE tarafından verilen ‘Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi’ni almayı başardı.

Türk Standartlar Enstitüsü tetkikçileri Serdar Yıldız, Musa Yaşar ve Hüsamettin Erbilgin tarafından gerçekleşen saha ziyaretinde 25 birim incelenmesi sonucu GAÜN “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs” belgesi almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi’nde Koronavirüs tehdidine karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.  Prof. Dr. Özaydın, “Aldığımız bu belge Gaziantep Üniversitesi’nin güvenilir ve sağlıklı bir kampüs sahası olduğunun göstergesidir. TSE uzmanları Gaziantep Üniversitesi’ni ayrıntılı bir şekilde inceledi ve ‘TSE Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi’ni almaya hak kazandık. Konu sağlıksa gerisi teferruat! Tüm emeği geçen personellerimize teşekkür ederim” dedi.

Güvenli Kampüs Belgesi GAÜN Rektörlük makamında düzenlenen törenle, TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Rıza Okumuş tarafından GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a takdim edildi.

Kapanış toplantısına GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör yardımcıları; Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve Prof. Dr. Ayşe Balat, Genel Sekreter Prof. Dr. Yakup Bulut, TSE tetkikçileri Serdar Yıldız, Musa Yaşar, Hüsamettin Erbilgin ve GAÜN Kalite Güvence Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Derya Özçalışkan ve Kalite Güvence Birim Personellerinin katılımı ile gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *