ANASAYFA arrow right Yaşam

Gastronomi kenti olmak önemli fakat neden ilim, bilim şehri değiliz?

Gastronomi kenti olmak önemli fakat neden ilim, bilim şehri değiliz?
YAYINLAMA: 01 Ocak 2021 / 19.38
GÜNCELLEME: 01 Ocak 2021 / 20.34
CHP Gaziantep Eski İl Başkanı Lütfü Demir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Gaziantep Eski İl Başkanı Lütfü Demir, “Gastronomi kenti olmak bir şey, fakat neden ilim, bilim şehri değiliz? Gaziantep’in her alanda büyümesini isteriz, ama bu sadece gastronomi ile olmaz. İstersen dünyanın en iyi gastronomi kenti ol, pandemide turist geliyor mu? Şehrimizde ilaç, enjeksiyon fabrikası kurulsa ya da bilim laboratuvarı kurulsa kötü mü olur?”

Hukuka güven kalmadığından herkes kendi işini kendisi çözmeye çalışıyor

Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e maddi durumu olmayanlardan belli bir süre elektrik ve su parası alınmaması çağrısı yapan Demir, “Daha önce bu çağrıyı yapmıştık, lakin hiçbir olumlu dönüş olmadı. Elektriğe yüzde 11 zam geldi. İsteriz ki ülkedeki ve kentimizde ki insanlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşasın. Kentimizde işsizlik yok deniliyor, ama gitsinler kenar semtlerde ki işsizliğe baksınlar. Gaziantep’te son zamanlarda artan intihar olaylarının nedeni de ekonomiktir. Duyduğumuza göre boşanma oranları artmış. Devlete, hukuka güven kalmadığından herkes kendi işini kendisi çözmeye çalışıyor” diye açıklamada bulundu.

İl başkanı olmak için çabalayanlar ön plana çıksın

“Daha önce atama ile il başkanı olmak için çabalayanlar ön plana çıksın” ifadelerini kullanan Demir,  “Belirsizlik kötü bir durumdur. En kötü karar kararsızlıktan iyidir. O nedenle atamaların bir an önce yapılması gerekiyor” dedi. 2019 yılında gövdesini taşın altına koyduğunu anlatan Demir, “İl Başkanı olmamı örgütün büyük çoğunluğu saygı ile karşılarken, bazıları da eleştirdi. Parti İl başkansız seçime girmesin diye elimi değil, gövdemi taşın altına koydum. Hem maddi hem de manevi olarak elimden geleni yaptım. İnsan harcamak çok basittir. Bir insanın kıymeti ya öldükten ya da görevden alındıktan sonra bilinir. Bu çok yanlıştır. Görevdeyken bazıları tarafından ‘Amasız, niyesiz ve nesiz’ olarak eleştirildim. Beni eleştirenler ilk önce benim kadar emek verecek, maddi, manevi sahip çıktıktan sonra eleştirecekler” ifadelerini kullandı.

Birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacın olduğu bir dönemden geçiyoruz

CHP’nin Gaziantep’te örgütsüz olmasının üzüntü verici olduğunu dile getiren Demir, seçimle gelenin seçim ile gitmesinden yana olduğunun altını bir kez daha çizdi. “Nedenini söylemeden görevden almak doğru değildir. Hiç kimsenin insanların gururu ve onuruyla oynamaya hakkı yoktur. Tabiat boşluk kabul etmez. Mutlaka CHP’de görev alacak kişiler var. Ayrıca sosyal medyadan yapılan paylaşımlar partiye zarar veriyor. Partinin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacının olduğu bir dönemden geçiyoruz” şeklinde konuştu.Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *