ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gasp ve hırsızlık olaylarına karışan Portakal çetesi yakalandı

Gasp ve hırsızlık olaylarına karışan Portakal çetesi yakalandı
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 15.14
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.29
Şehirde soymadıkları yer bırakmadılar

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş Şubesi yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre bir yıla yakın süreden beri şehirde sormadık dükkan ve ev bırakmayan, çeşitli, gasp, hırsızlık ve ahlaksızlık olayları yapan portakal çetesi güvenlik görevleri tarafından yakalandı. Dört kişilik hırsızlık çetesinin yakalanmasından sonra, onlarla işbirliği yapan sekiz kişi daha yakalanarak gözaltına alındı.

Portakal çetesinin başı olan 24 yaşlarındaki bir genç askerliğini yaparken evine döndü ve bir daha askere gitmedi. Aynı zamanda asker kaçağı olarak aranıyordu. Portakal şebekesinin diğer elemanları da var.

Portakal hırsızlık ve gasp çetesi ile işbirliği yapan diğer elemanlar da yakalandılar.

Portakal gaz ve hırsızlık çetesi ile yardımcıları bir yıl süreyle köylerde transit olarak vatandaşların önünü çevirip bıçak tehdidiyle vatandaşlardan para da gasp etti. Çete mensupları ahlaksızlığın her türlüsünü deneyerek birbirleri ile fiili livata da yaptı.

Bu nedenle küçük yaştaki çocukların sokağa bırakılması, yalnız başlarına sinemaya gitmeleri sakıncalı ve tehlikelidir. Velilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Portakal sitesinden bir kişi bir evden 25.000 TL para ve müzik çalar çaldı. İki kişi Karşıyaka’daki bir evden 3500 TL para ve yiyecek maddeleri çaldı. Çetenin diğer bir üyesi de fuarda yüzünü yıkamak da olan bir kişinin el radyosunu, Mehtap Spor Kulübü’nün futbol toplarını, ayakkabılarını ve bir kupasına aşırdığı. Çete üyelerinden diğer bir kişi, araban yolunda bir kişiyi bıçakla tehdit ederek kol saatini ve parasını aldı. Ayrıca Beydili mahallesinden giyim eşyaları, eski gümrük caddesinde çaydanlık, hesap makinesi, sığınma makinası çeşitli yerlerden müzik çalar, hesap makinaları ve diğer eşyaları çaldılar. Adana yolunda bir kişinin tehditle parasını aldılar.

Portakal hırsızlık ve gasp çetesi ile yardımcılarının yapılan sorgulamaların da devamlı olarak birbirlerine fiili livata yaptıkları tespit edildi. Yakalanan Çete mensupları ve diğer elemanlar adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *