ANASAYFA arrow right Eğitim

“GASMEK Uzaktan Eğitim Sistemleri Programı” tanıtıldı

“GASMEK Uzaktan Eğitim Sistemleri Programı” tanıtıldı
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 16.29
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2020 / 16.41

Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite ve lise geçiş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik devreye sokulacak “GASMEK Uzaktan Eğitim Sistemleri Programı” basın tanıtım toplantısı düzenlendi. Lansman sonrasında ise Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında “Lise ve Üniversitelere Giriş Sınavlarına Hazırlık Amaçlı Uzaktan Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. 

“Eğitim Dostu Kent” kimliği ile geleceğin söz sahipleri gençlerin daima destekçisi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarınca hazırlanan uzaktan eğitim sistemleri programı için Büyükşehir Konferans Salonu’nda organize edilen lansmana, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile ilçe milli eğitim ve okul müdürleri katıldı. GASMEK’in kısa tanıtım filmiyle başlayan programda uygulamalı olarak anlatılan sistemin işleyişi detaylandırıldı. Ayrıca il genelinde LGS ve YKS’ye hazırlanan tüm öğrencileri kapsayacak çevrimiçi hizmetin sanal sınıf entegrasyon sürecini de hızlandıracağının altı çizildi.

Eğitim programının kapsamında; Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için çevrimiçi eğitime destek sistemi, 500 bin soruluk havuz, tüm konuların uzman öğretmenlerce videolu anlatımı, çevrimiçi deneme sınavları, konu tarama testleri, sınav adaylarının gelişim grafiğinin raporlanması, canlı uzaktan eğitim bölümü ve rehberlik servisi tüm şehri saracak güçlü alt yapıyla öğrencilere ulaştırılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe günün konusunun uzaktan eğitim olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli Eğitim olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Biz uzaktan eğitim sisteminin bu süreçteki en iyi çözüm niteliği taşıdığını düşünüyoruz. İş birliğine her zaman hazırız.”

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da salgının ülkeyi sardığı mart ayı itibariyle eğitimde ciddi önlemler alındığını aktararak, GASMEK’in il geneli için hazırladığı uzaktan eğitim sisteminin öğrenciler için çok faydalı olacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *