ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASKİ uyardı

GASKİ uyardı
YAYINLAMA: 01 Mart 2023 / 14.53
GÜNCELLEME: 01 Mart 2023 / 14.53
Taksitlerini ödemeyenler aftan faydalanamayacak

Abonelerden faiziyle birlikte toplam 21 trilyon, resmi kurumlardan ise 60 trilyon olmak üzere 81 trilyon alacağı bulunan GASKİ’nin taksitlendirmeyle kasasına şu ana kadar 3 trilyon 237 milyar girerken, kalan 1 trilyon 554 milyar liranın bugün ödenmesi bekleniyor. GASKİ’nin su parası faiz affından faydalanan 40 bin abone, bugün mesai bitimine kadar taksitlendirdiği miktarı ödemediği taktirde, hem taksitlendirmesi iptal edilecek, hem de paranın tahsili için icra işlemi başlatılacak.

Resmi kurumlar su parası ödemiyor

GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Kurt, toplam 228 bin aboneden 84 bininin su parası borcu bulunduğunu belirterek, faizli olarak alacak miktarının 21 trilyon civarında olduğunu, aynı şekilde resmi kurumlardan, 60 trilyon alacak bulunduğunu açıkladı. GASKİ olarak aboneye ödeme kolaylığı sağlayarak, faizlerinin tümünü affedilmesi ve ana paranın ise üç taksitle ödenmesi için 2 Haziran- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılan uygulamada borçlu olan aboneden 40 bininin taksitlendirme başvurusunda bulunduğuna dikkat çeken Kurt sözlerine şöyle devam etti.

Aftan faydalanmak için son gün

84 bin aboneden faizli olarak biriken alacağımız 21 trilyon civarındaydı. Faizin silinmesi ile birlikte bu rakam 16 trilyona düştü. 40 bin abone borcunu taksite bağladı. Böylece 4 trilyon 791 milyar 500 milyon alacağımız taksitlendirilmiş oldu. Hiçbir kurumun yapmadığı kolaylığı yaparak faizlerin tümünü sildik.

Resmi kurumlar su parası ödemiyor

Resmi kurumların 60 trilyon su parası borcu biriktiğini ve hiçbirinin taksitlendirmede bulunmadığı gibi ödeme de yapmadıklarını kaydeden Kurt, en fazla okullarla hastanelerden alacaklarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *