ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASKİ, su kesintisi olmayacağını açıkladı

GASKİ, su kesintisi olmayacağını açıkladı
YAYINLAMA: 24 Eylül 2020 / 18.03
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2020 / 18.03
Gaziantep’te yaz mevsiminde kademeli su verme uygulaması sona eriyor. Kentin en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Kartal-kaya İshale Hattı ile Arıtma Tesisi için gerekli olan 40 milyon dolar kredi geldi.

GASKİ yetkilileri, yarım kalan ishale hattının tamamlanacağını, yaz mevsiminde şehre ihtiyacı kadar su verileceğini bildirdi.

GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Kurt, Gaziantep ile Kartalkaya Barajı arasında yarım kalan 2. ishale hattı ve Arıtma Tesisi için gerekli olan 40 milyon dolar ek kaynağın sağlandığını belirterek, paranın GASKİ’nin hesabında olduğunu açıkladı.

Projenin toplam 180 milyon dolar olduğunu hatırlatan Kurt, öncelikli hedeflerinin yarım kalan ishale hattını Haziran ayma kadar tamamlayıp faaliyete geçirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Böylece yaz mevsimlerinde şehre kademeli su verme uygulamasının sona ereceğini hatırlatan Kurt, “İnşaatın tamamlanmasıyla pompalardan şehrin ihtiyacına göre su verilecek. Şu an şehre saniyede 2 bin 300 litre su veriliyor. Ama yarım kalan ishale hattının tamamlanıp devreye girmesiyle saniyede 6 bin litreye yükselecek.

Bu arada ihtiyaca göre su verileceği için pompalar ona göre çalıştırılacak ve enerjide de tasarruf edilmiş olunacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *