ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

GAR Restoran’ın kapatılması hiçbir gerekçeyle açıklanamaz

GAR Restoran’ın kapatılması hiçbir gerekçeyle açıklanamaz
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 21.32
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 21.32
Gaziantep’in sembollerinden biri olan GAR restoranın VİP salon için tahliye edilmek istenmesine kentteki STK’lardan tepki geldi. STK’lar bir an önce bu yanlış karardan dönülmesi çağrısı yaptı.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantebimizin önemli bir değeri olan 61 yıllık geçmişe sahip GAR Restoran’ın VİP salonu için kapatılması, hiçbir gerekçeyle açıklanamaz. Kamuoyundan da tepki çeken bu karardan bir an önce dönülmeli” çağrısı yaptı.

Her şehrin kendine özgü, yıllara tanıklık etmiş, tarihi geçmişiyle anılarını yaşatan özel mekanlarının olduğuna dikkati çeken Ünverdi, Gaziantep Gar Restoran’ın da 60 yıllık geçmişiyle yaşayan ve manevi değere sahip bir mekan olduğunu belirtti.

Gar Restoran’ın şehrin kültürel yapısı ve gastronomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ve ayakta kalması gerektiğini kaydeden Ünverdi, “Tarihi restoranın kapatılması için 15 günlük bir süre verilmesi maalesef hepimizi üzmüştür, umuyoruz ki sağduyuyla yaklaşılır ve şehrimizin bir değerini kaybetmeden bu karardan vazgeçilir” dedi.

Gar Restoran Gaziantep’e aittir ve yaşamalı

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, “Bu şehrin gazetecisi, vatandaşı, sivil toplumu, meslek odası itiraz ediyor; bu kentin son 61 yılında yer alan Gar Restoranı yok etmeyin” diyor. Gar Restoran Gaziantep’e aittir ve yaşamalı” dedi.

Kent tarihine değer katan sembollerin korunması gerekiyor

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, Gar Restorandı Gaziantep ile bütünleşmiş kentin sembol yapılarından biri olarak görüyoruz. Gaziantep şehir hayatında önemli bir yer tutmuş, kent kültürü içinde özel bir yeri olan bu restorandın korunması gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep son yıllarda kendine ait pek çok değeri maalesef kaybetti. Gaziantep artık eski Gaziantep değil. Bu değişim sürecinde en azından kent tarihine değer katan sembollerin korunması gerekiyor” açıklamasını yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *