ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GAP’ta sanayi tarıma dayalı

GAP’ta sanayi tarıma dayalı
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2022 / 13.51
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2022 / 13.51
Bölgedeki işletmelerin %35’i tekstil, %27’si gıda üretimi yapıyor.Bölge müdürü Aydoğdu: sanayileşme sürecinin gelişmesi için mutlaka teknoloji ağırlıklı yatırımların yapılması gerekmektedir.

GAP bölgesindeki sanayinin tarıma dayalı olduğu, işletmelerin %35’ini tekstil konfeksiyon, %27’sinin gıda, geri kalan %38’lik üretimde madencilik, enerji, lastik plastik, kimya ilaç, madeni ve elektronik eşya, motorlu araçlar ile diğer faaliyet alanlarında yapıldığı açıklandı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi işletmelerinde üst düzey yöneticilerin profilleri araştırması tamamlandı. Mustafa Aydoğdu, bölgelerinde yapılan araştırmada, bölge sanayisinin tarıma dayalı olduğunun bir kez daha belirlendiğini söyledi. Bölge Müdürü Aydoğdu, şöyle konuştu: araştırmada, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteren işletmelerin %35’i tekstil konfeksiyon ve %27’si de gıda üretimi yapmaktadır. Geri kalanlar da çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerin oranları da %10’un üzerine çıkmaktadır. Sağlanan verileri, bölgede tarıma dayalı sanayileşme sürecinin başladığını, ancak yeterli yatırımın düzeyine ulaşılmadığını göstermektedir. Sanayileşme sürecinin gelişme ve tamamlanabilmesi için mutlaka teknoloji ağırlıklı yatırımlarımı üretimlerin yapılması gerekmektedir.

Sağlanan verilere bölgedeki işletmelerin yüzde 50’sinin anonim, %46’sının limited şirket olduğunun saptandığını bildiren Bölge Müdürü Mustafa Aydoğdu, işletmelerin yarısının gelişme ve büyüme için önemli bir hukuki yapı olan anonim şirket olarak yapılanmasının olumlu sayılabileceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *