ANASAYFA arrow right Güncel

GAPSHOES açıldı

GAPSHOES açıldı
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 20.48
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 20.48
Gaziantep Sanayi Odası, Ayakkabıcılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen 31. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve pandemiye karşı tüm tedbirlerin alınarak gerçekleştirildiği fuarın açılışına, Gaziantep Valisi Davut Gül, Milletvekilleri Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile sanayiciler, işadamları ve diğer davetliler katıldı.

Gaziantep’in üretim gücüne dikkati çeken Vali Gül, “Kent içinde ve diğer toplam 8 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile üretime ve ihracata devam ediyoruz. Belediyelerimiz, odalarımız ve diğer kurumlarımızla el le vererek kentimiz ve ülkemiz için çalışıyor üretiyoruz. 2023 yılına kadar mevcut OSB’lere eklenecek 5 OSB ile toplamda 13 OSB ile üretimi sürdüreceğiz. Bunlar kağıt üzerinde olan OSB’ler değildir. Şahinbey OSB’ye talep topladık ve 13 kat fazla talep oldu. Bu şehrin gücünü ve potansiyelini gösteriyor. Gaziantep’in girişimcilerini, müteşebbislerini gösteriyor. Fuarımızın sektöre, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88. yıldönümünü kutlayarak, “Salgın dolayısıyla verdiğimiz aranın ardından düzenlenen ilk fuar olması ve bugünün Büyük Önder Atatürk’ün Gazaintep’e teşriflerinin 88. yıldönümüne denk gelmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyor, başta Büyük Önder olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Pandeminin neden olduğu olumsuzluklara rağmen üretime devam etiklerini belirten Adnan Ünverdi konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün de aynı ruh ve heyecanla çalışıyor, üretiyor ve ülkemiz için sağlıktan ekonomiye her cephede örnek bir mücadele veriyoruz. Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak salgına karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Pandemiye ve tüm zorluklara rağmen sanayide ve ihracattaki başarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Gaziantep sanayi ve ihracattaki başarısıyla adından söz ettiriyor. Başarıda en başta sanayicilerimizin girişimciliği, azmi ve kararlığı var. Kent olarak 2020 yılında zorlu koşularına rağmen 7 milyar 935 milyon 814 bin dolarlık ihracat ulaşarak yeni bir rekora imza attık.”

Yıllık bazda en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sırada yer alan Gaziantep’in ihracatını en fazla artıran il olduğuna dikkati çeken Ünverdi, şöyle devam etti:

“Ayakkabı sektörü de bu rakamlara ulaşılmasında önemli bir paya sahip ve gelişen sektörlerimiz arasında yer alıyor. Gaziantep ülkemizde ayakkabı ve terlik üretiminde ilk sırada gelmekte olup, Türkiye’nin ayakkabı ve terlik üretiminin yüzde 60’ı Gaziantep’ten karşılanıyor. Ulusal ve uluslararası markalara ayakkabı üretimi yapan Gaziantepli ayakkabıcılarımız, ülkemiz ayakkabı ihracatının yaklaşık yüzde 20’lik kısmını tek başına gerçekleştiriyor” görüşlerine yer verdi.

Ünverdi, ayakkabı ihracatıyla ilgili ise 2020 yılı Ocak-Kasım dönemi toplam ayakkabı ihracatının 135 milyon 701 bin dolar olduğunu belirtti.

Üretimde markalaşmanın önemine değinen Başkan Ünverdi şunları kaydetti: “Böylesine güçlü olduğumuz bir sektörde markalaşmak ve markalar çıkarmak en önemli önceliğimiz haline gelmiştir. Markalaşabilirsek üretimlerimizi katma değerli hale getirebiliriz. Bu doğrultuda ayakkabı sektörünü bir araya toplayacak ve daha iyi koşullarda, katma değeri yüksek üretimler yapılmasını sağlayacak Ayakkabı İhtisas OSB’nin kuruluş çalışmalarına devam ediyoruz. Yer seçimi konusunda sunduğumuz raporlar ve yürütmüş olduğumuz çalışmalar neticesinde, Ayakkabı İhtisas OSB’nin kurulması için 1 milyon 650 bin metrekarelik mera arazisinin ön onayını Tarım Bakanlığı’ndan aldık. Bu süreci de sektörümüzde faaliyet gösteren üreticilerimizle birlikte omuz omuza vererek gerçekleştirecek ve inşallah sektörümüzü hak ettiği şartlarda üretim yapabileceği bir sanayi bölgesine kavuşturacağız. Fuarda Türkiye ve yurt dışından Suriye, Irak ve İran başta olmak üzere 250 firma 750 marka ile ürünlerini sergileyecek. Sektöründe Türkiye’nin en önemli fuarı olan GAPSHOES’un düzenlenmesine katkıda bulunan Akort Fuarcılık’a, Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve emeği olan herkese teşekkür ediyor, sektörümüze, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yılın sağlık başta olmak üzere, zorlukların geride kaldığı bir yıl olması temennisi ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Fuarların önemine vurgu yapan Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya da, “Maalesef Türkiye’de ve dünyada son dönemde pandeminin olumsuz etkilerini hep beraber yaşadık ve gözlemledik. Bu süreçte devletimizin aldığı etkin önlemler ve sıkı tedbirler sayesinde ve milletimizin gösterdiği özveri ve hassasiyetle diğer ülkelere ve emsallere göre çok şükür iyi bir noktaya geldik. Yine bu süreçte ülke olarak üretmeye ve ihracata ağırlık verilerek bu kritik dönemeci en az kayıpla atlatmayı hedefledik. GAPSHOES Fuarımız da eminiz ki sektöründe dönen çarkları daha da hızlandıracak ve ülkemiz ekonomisine her zaman olduğu gibi önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *