ANASAYFA arrow right Spor

Galatasaray Bankalar Birliği ile anlaştı işte detaylar

Galatasaray Bankalar Birliği ile anlaştı işte detaylar
YAYINLAMA: 15 Aralık 2020 / 14.39
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2020 / 14.39
Galatasaray'ın daha önce 5 yıl olarak yaptığı Bankalar Birliği anlaşması 2+7 yıl olarak revize edildi.

Galatasaray'ın daha önce 5 yıl olarak yaptığı Bankalar Birliği anlaşması 2+7 yıl olarak revize edildi.

Galatasaray mevcut borçları yapılandırmak için geçen yıl Bankalar Birliği ile 5 yıllık bir anlaşma yapmıştı. Ancak pandeminin de etkisiyle 5 yıllık anlaşma içinden çıkılmaz bir halde geldi. Uzun süredir yapılan müzakereler sonucunda 9 yıllık anlaşmada mutabık kalındı.

Galatasaray’ın alacaklıları öncelikli

Bugün Galatasaray Sportif A.Ş’nin Genel Kurulu vardı. Ve 2+7 yıllık anlaşma kesinleşti. Galatasaray Genel Kurul Üyesi Yasin Çakmak da, “Yapılandırma anlaşması 9 seneye çıkarılmış. Galatasaray’ın alacaklılarının şirketin gelirleri üzerinde öncelikli hakları var. Üstelik şirketin karar mekanizmalarını da bu anlaşmayla kontrol altına almış durumdalar. İlk anlaşmada canımı sıkan özerklik endişesi katlanmış durumda” ifadelerini kullandı.

Gelirlerin yüzde 50’si

Yeni yapılamdırma anlaşması için oluşturulan metindeki bazı maddeler dikkat çekti.

  • 2021-22 sezonu için futbol ailesi giderlerinde 20-21 sezonuna kıyasla en az yüzde 20 tasarruf edilmesi aranacaktır.

• 2023-24 sezonunun başlangıcından itibaren her cari futbol sezonu, bir önceki sezon elde edilmesi öngörülen sabit gelirler toplamının asgari yüzde 50’sine tekabül eden bir tutarda konsorsiyuma borç servisi ödemesi yapılacaktır. Söz konusu ödeme, takip eden sezon sabit gelirlerden karşılanacaktır. Takip eden sezon elde edilen sabit gelirlerin yüzde 50’sini bir önceki sezon elde edilmesi öngörülen sabit gelirlerin yüzde 50’sini aşması durumunda aşan tutar borç servisi ödemesinde ve/veya yapılandırma son yılınsa muaccel hale gelecek borç servisinden süpürmede kullanılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *