ANASAYFA arrow right Güncel

GAGİAD dikkat edilmesi gereken siber güvenlik önlemlerini konuştu

GAGİAD dikkat edilmesi gereken siber güvenlik önlemlerini konuştu
YAYINLAMA: 11 Nisan 2021 / 18.12
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2021 / 18.12
GAGİAD’ın düzenlediği “Şirketlerde Siber Güvenlik” konulu video konferansta, Siber Güvenlik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Tosun, siber tehdit ve risklere karşı altyapılarının güvenliği ve çözümlerini sağlamak için alınabilecek önlemleri anlattı.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) siber güvenlik farkındalığını artırmak, güncel siber tehditler ve bunlardan korunmak amacıyla online olarak düzenlediği “Şirketlerde Siber Güvenlik” konulu webi narında, Siber Güvenlik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Tosun’u konuşmacı olarak ağırladı.

Video konferansın açılış konuşmasını yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, “Pandemi ile birlikte iş yapış modellerimde değişkenlik gösterdi ve teknolojiyi daha çok kullanır hale geldik. Gelişen ve değişen teknoloji fırsatlar oluştururken içinde risklerde barındırıyor. Uzaktan iş gücünün artması özellikle mobil güvenliğe daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Tüm dünyada ve Türkiye’de giderek artan siber saldırılar, bugün bütün sektörleri etkisi altına almaktadır. Bu yüzden güvenlik tedbirlerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Siber suçların artması ve kötü amaçlı yazılımların tehdidi karşısında şirketler, kendileri için bazı önlemleri almak zorunda olup, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşabileceklerini unutmamalılar. Bu video konferansla katılımcılara, siber tehditlere karşı kişisel verilerin koruması ve bilgi güvenliğinin sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *