ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“GAGEV, her konuda etkin rol oynayabilir”

“GAGEV, her konuda etkin rol oynayabilir”
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.48
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.48

GAGEV‘in, kentin tanıtımı, ekonomi, tarih ve kültürünün geliştirilmesi, festivaller ve ulusal toplantılar düzenlenmesi gibi çok genel konularda önemli görevler üstlendiğini söyleyen GSO Başkanı Nejat Koçer, Sabah’ın konuyla ilgili yayınlarına teşekkür etti. GAGEV gibi bir organizasyonda Gaziantep’teki önemli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bir araya gelmesinin de Gaziantep için şans olduğuna dikkat çekti.

Proje üretmenin çok önemli olmasına karşın, Türkiye’nin fazla proje üretmeyen bir ülke olduğuna dikkat çeken Koçer, Gaziantep’in bu anlamda proje üreten, bunları da hayata geçiren bir kent olması gerektiğini vurguladı. GAGEV’in üreteceği projelerin uluslararası nitelik 1 taşımasının Gaziantep’in uluslararası kimliği olacağını söyleyen Koçer, “GAGEV, kendini oluşturan kurumların işlerini yapmamalı ve misyonunu üstlenmemelidir. GAGEV bir çatıdır. Bu çatı kendisini oluşturan tüm kurumlan kucaklayarak Gaziantep’i ilgilendiren ana ve çok özel projeleri ortaya çıkarmalıdır” dedi.

Gaziantep’te çok önemli kuramların temsilcilerinin bira-raya gelmesinin şans olduğunu ifade eden Koçer, GAGEV gibi bir çatı altında güçlerin birleştirilip faaliyet gösterilmesinin ayrı bir başarı olduğunu belirterek, “Gittiğimiz birçok şehirde bırakın bir çatı altında toplanmayı bir araya bile geldikleri yok. Aynı dili konuşamadıklarını, kendi kentleri için aynı hassasiyeti gösteremediklerini görüyoruz. Bu açıdan GAGEV geleceğin Gaziantep’i için önemli bir oluşumdur. Böyle bir oluşum ile kuramların kendi işlerinin dışında çok özel, kenti direkt ilgilendiren konulara GAGEV’in girmesi gerek. GAGEV, Gaziantep'te ulusal toplantıların düzenlenmesi, kentin dünyaya tanıtımının sağlanması, taşıdığı tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması ve dünyaya sunulması, 50 yıllık geleceğini sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda değerlendirerek bir sosyoekonomik kalkınma planı oluşturulmasını sağlayabilir. Gaziantep’in tanıtımı olacaksa bunu yapacak olan GAGEV’dir. 10-20 Yıllık projeleri yapacak ve tartışacak olan da yine GAGEV’dir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *