ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GAGEV, Gaziantep’e çok büyük katkı sağlayabilir 

GAGEV, Gaziantep’e çok büyük katkı sağlayabilir 
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.41
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.41

GAGEV’den Sabah’ın çağrısına olumlu yanıt

Sabah’ın, Gaziantep’in en önemli kuruluşlarının başında bulunan seçilmiş kişilerin yer aldığı GAGEV’i Ankara’yı bir kenara bırakarak Gaziantep ekonomisini içinden bulunduğu krizden çıkabilmesi için göreve çağırmasına GAGEV üyelerinden olumlu yanıt ve destek geldi. GAGEV üyeleri, Sabah’ın yayınlarına katıldıklarını belirtirken, bu konuda her türlü gayreti göstermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, Sabah’ın dünkü yayınını yürekten kutladığını belirterek, yapılan çağrının da çok ciddi olarak üzerinde durulması gerektiğini söyledi. GAGEV’in, Gaziantep için son derece önemli bir vakıf ve kentin ufkunu açacak bir organizasyon olduğunu söyleyen Aslan konuşmasına şöyle devam etti: “GAGEV’in kuruluşunun ilk gününden beri haberde de anlatılan amaçlarına yönelik gayret ve çaba gösterdik. Onun için ileri sürdüğünüz düşünce ve hedefleri paylaşıyorum. Şu an bu vakfın yönetimi değişti. Bizler yönetime geldik.

Celal Doğan’ı da vakfın başkanı olarak belirledik. GAGEV ve bünyesinde yer alan tüm kuruluşların Gaziantep’in ekonomik ve sosyal her türlü hedefine yön verecek kuruluşlar olduğunu düşünüyoruz. Hatta birkaç kuruluşu daha bu vakıf içerisine alarak genişletilmesini uygun görüyorum. Bu doğrultuda haberde belirttiğiniz çerçevede finansal ve sosyal açıdan Gaziantep için önemli kararlar ve görüşler ele alınacak. Bu çerçevede GTO olarak elimizden gelen her türlü gayreti bugüne kadar gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu çalışma ve gayretlerle birlikte GAGEV bünyesindeki kuruluşlar, seyirci değil, aktör rolünü ele geçirecektir. GAGEV’i son derece önemsiyoruz. Tüm birikim ve tecrübemizi vakfın Türkiye’ye bölgeye faydalı olması için harcayacağız. Ve bu uğurda bir nefer olarak çalışacağız. Sabah’ın çağrısını çok ciddi şekilde destekliyoruz.”

HÜRSİAD Başkanı Cahit Erbalcı, GAGEV’e seçilen yeni yönetimin bir süredir çalışmaları adeta duran vakfı tekrar canlandıracağını söyledi. Vakfın başkanlar düzeyinde temsil edildiğini söyleyen Erbalcı, “Gaziantep ekonomisiyle ilgili kuruluşların böylesine bir organizasyon İle bir araya gelmesi çok önemli. En güzeli bir araya gelebilmektir. Bir süredir çalışmalar askıya alınmış gibiydi. Çünkü vakıfta bir durgunluk vardı. Yönetim değişti, şimdi bir takım çalışmalar olacak. Gaziantep’ in sorunlarına tek yürek olarak çözüm aramak çok önemli. Bu sorunlar için bir araya gelmek, çözümler üretmek de önemli. Bu kadar önemli kurum ve kuruluşların bir araya gelmesi bile yeter. Mutlaka bir şeyler yapılır. Örneğin vakıf olarak eğer Gaziantep için ciddi ve gerçekçi projeler hazırlar ve bunu da AB’ye sunup kredi talep edersek bunu alabiliriz. Çünkü böyle fonlar var. Yeter ki çalışalım, ciddi projeler hazırlayalım” dedi.

İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdül-kadir Çıkmaz, GAGEV’in Türkiye ve Gaziantep için önemli olduğunu belirterek, ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntıların aşılmasında önemli görevler alabileceğini söyledi. Bu anlamda İzmir’in önemli mesafe katettiğini söyleyen Çıkmaz, “GAGEV gibi bir kuruluşa elbette büyük görevler düşüyor. GAGEV’in üzerine düşen görev, kendi kendini canlandırması ve kuruluş senedinde yazılı olan ilkeleri hayata geçirmesidir. Gerek hükümet, gerekse diğer kuruluşlar nezdinde Gaziantep ile ilgili girişimlerde bulunmalıdır. Böyle bir organizasyon çok önemli. Bir an önce toplanıp bir araya gelinerek yeni stratejiler belirlenmelidir” şeklinde konuştu.

GAGEV’in ekonomik açından çok işlevsel bir kuruluş olduğunu belirten OSB Başkanı Akif Ekici, proje bazında fikirler geliştirilmesi gerektiğini söyledi. GAGEV olarak, Gaziantep’in ekonomik alanda tanıtılması, uluslararası arenada söz sahibi olabilmesi ve ekonomiye yön verebilmesi amacıyla daha aktif ve daha canlı hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Ekici, "GAGEV fonksiyonel olarak çok yönlü, çok işlevsel bir hale getirilecektir. Tüm yönetim kurulu üyeleri fikir birliği içerisinde, GAGEV’i Gaziantep için en yararlı hale getireceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *