ANASAYFA arrow right Güncel

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul gözaltına alındı
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2021 / 14.38
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2021 / 14.38
Antep'te cami içerisindeki biber gazlı saldırının ardından itikaf ibadetlerine devam edeceklerini açıklayan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ve beraberindekilerin bulundukları camilere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul ve kendilerini vakıf gönüllüleri olarak tanıtan bir grup Adana'da gözaltına alındı. Polis eşliğinde camiden çıkarılan Kuytul ve beraberindekiler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kuytul'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar" diye yazıldı.

Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız” mesajını paylaştı.

Gözaltı işleminin ardından bir grubun Adana emniyeti ve Kuytul'un evinin önüne gittiği ancak polis müdahalesi ile karşılaştıkları kaydedildi.

Dün Antep'te camilerde itikaf ibadeti yapan bir grup vakıf gönüllüsüne polis biber gazıyla müdahale etmiş, Antep Valiliği tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınanların 'sivi itaatsizlik' ilan ettiklerini söyledikleri iddia edilmişti. Kuytul, Artı TV'ye yaptığı açıklamada valiliğin iddialarına ilişkin, "Tamamen yalan ve iftira" demişti.

Kuytul'dan valiliğin açıklamasına yanıt: Tamamen yalan ve iftira

Furkan Vakfı Başkanı Alpaslan Kuytul, Antep'teki bir camide yaşanan biber gazlı saldırı sonrası valiliğin yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Antep Valiliği'nin yaptığı açıklamanın 'yalan ve iftira' olduğunu söyledi. Kuytul, devlete ve Diyanet'e küfür ettiklerini yönündeki iddialara, "Böyle küfür ettiysek Allah bizim belamızı versin. Etmediysek, Allah valiliğin belasını versin" şeklinde yanıt verdi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Antep'te bir cami içerisindeki biber gazlı saldırıyı Artı TV'de Ezo Özer'in sunduğu Artı Haber'de değerlendirdi. Türkiye'de pandemi bahanesiyle Ramazan ayının sönük geçmesine ilişkin özel bir gayret olduğunu savunan Kuytul, siyasi parti kongrelerini ve caddelerdeki kalabalıkları örnek gösterdi. Gözaltına alınan 56 kişinin de serbest bırakıldığı bilgisini veren Kuytul, "Bütün muhalifleri pandemi bahanesiyle susturmak istiyorlar" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMASINA YANIT: TAMAMEN YALAN VE İFTİRA

Kuytul, Antep Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasına yanıt vererek, "Valiliğin açıklaması tamamen yalan ve iftiralarla dolu" diye konuştu. Polisin postallarıyla girdiği görüntülerin mevcut olduğunu hatırlatan Kuytul, "Videolarda açıkça görülüyor postallarıyla camiye girdikleri. Onu bile inkar edecek kadar yalancı bir açıklama" dedi.

Camide biber gazı sıkan bekçi açığa alındı: Biber gazı sıkılması bizi üzdü

Gaziantep Valiliği, camide yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu.

Antep’te kendilerini, ‘Alparslan Kuytul Gönüllüleri’ olarak tanımlayan Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis ve bekçi müdahalesine yönelik Valilik’ten açıklama geldi.

Valilik açıklamasında, "Bu şahısların camiden çıkmama konusunda direnmeleri, devlete karşı sivil itaatsizlik başlattıklarını söyleyerek devlete, diyanete ve benzeri kurumlara ağıza alınmayacak galiz küfürler etmeleri neticesinde, şahıslar kademeli güç kullanmak suretiyle gözaltına alınmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

76 kişinin 3 ayrı camide toplanmak istenildiğinin belirtildiği açıklamada gelen kişilere soruşturma açıldığı belirtilirken Valilik camiye postalla girildiği iddiasını reddederek , “Olay ile ilgili bir emniyet personelinin biber gazı ile müdahalede bulunduğu tespit edilmiştir. Cami içerisine emniyet personeli tarafından postal ile girildiği iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, müdahale cami girişinde yapılmıştır” denildi.

‘BİBER GAZI KULLANAN PERSONEL AÇIĞA  ALINDI’

İl genelinde itifaka girilebilecek 143 caminin olduğu bilgisinin verildiği açıklamada son iki yıldır salgın nedeniyle herhangi bir talebin yapılmadığı bilgisinin verildiği açıklamada, “Bu provokasyonu yapan kişiler daha önce haklarında çeşitli defalar terör soruşturması yapılan Alparslan Kuytul yandaşlarıdır ve amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır.

Müdahale edilen camide itikafa girmek isteyen vatandaşların o mahallede ikamet etmedikleri tespit edilmiş olup, organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır.

Pandemi öncesinde bahse konu üç cami, itikafa izin verilen camiler arasında iken hiç kimse tarafından itikafa girme talebinde bulunulmamıştır.

Bu camilerin fiziki imkanları göz önünde bulundurulduğunda 30 kişinin aynı anda itikafa girmesi pandemi şartları açısından da uygun değildir.

Caminin içerisine emniyet mensupları asla ayakkabı ile girmemişlerdir. Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *