ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fuarda komşu illerin folklor ekipleri gösteri yaptı

Fuarda komşu illerin folklor ekipleri gösteri yaptı
YAYINLAMA: 04 Ekim 2022 / 15.26
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2022 / 15.26
Ses tiyatrosu festivalde, cartlak kebapçısı ve merdiveni sahneleyecek
  1. Gaziantep Sanayi Fuarı önceki gün törensiz olarak açıldı. Seçim yasakları nedeniyle daha önce programlanan şekilde açılış konuşmaları yapılmadı.

Saat 18:00’da Vali Fikret Koçak tarafından kurdele kesilmesi ile başlatılan 11. Gaziantep Sanayi Fuarı’nda açılıştan sonra Adıyaman, Mersin, Malatya ve Gaziantep folklor ekipleri halk oyunlarından örnekler sundular. Daha sonra, çeşitli atletizm dallarında ödül alan sporculara aba güreşi Şampiyonlarında vali ve diğer protokol mensupları tarafından kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Gaziantep fuarına bu sene 147 firma katılıyor. Bu firmalardan on tanesi diğer illerden, dokuz tanesi resmi kuruluş firmaları diğer 128’i de Gaziantepli firmalar oluşturuyor.

Fuara katılan Gaziantepli ve diğer illerden gelen firmalara Gaziantepliler büyük ilgi gösteriyorlar.

  1. Gaziantep Sanayi Fuarı ile birlikte bu sene bir de altın fıstık festivali yapılıyor. Ay süresince devam edecek festivalde şehrin çeşitli kesimlerinde folklor gösterileri, Kamil Ocak Stadyumu’nda aşırtmalı aba güreşi yapılacak. Daha sonraki günlerde ise Süleyman Karakuş ses tiyatrosu tarafından cartlak kebapçısı ve merdiven isimli oyunlar sergilenecek. Festival ay sonunda Kamil Ocak Stadı’nda yapılacak müzik şöleni ile son bulacak.
  2. Sanayi Fuarı

Fuarlar genel olarak yörenin ekonomik, sosyal, kültürel ve sanat becerilerinin tanıtma tablosu dur. Fuarlarda ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel açıdan faaliyetler dengeli olduğu sürece fuarlardan beklenen netice elde edilebilir.

Fuar kavramı, yalnız bir ticari faaliyet şekilde değerlendirilememelidir. Sanat ve ticaret yörenin kültüründen kaynaklanır. Kültür ise sanatı besleyen en büyük bilim dalıdır. Böylece fuar kavramı çok yönlüdür. Açıldığı yerin özelliğine göre Sanayi Fuarı, kültür farı, tarım ürünleri fuarı, el sanatları fuara adları ile yüreği tanıttığı gibi o yörenin dışarı ile olan ilişkileri hesaba katılarak milletler arası fuarda olabilir. Ülkemizde ekonomideki dış ilişkileri daha sağlıklı bir biçimde yapmak ülkeyi tanıtmak iç ve dış pazarlama da kaynaklanan ve müşteri bulmada, fuarların büyük görevleri üstlendiği de görülmektedir.

Gaziantep Güneydoğu’nun merkezidir. Akdeniz şeridine paralel Arap ülkelerinin önemli kara deniz ve hava ulaşım merkezlerine de yakındır. Böylece Güneydoğu’nun tarım ürünlerinin ihracat merkezi olarak değer kazanır. Gaziantep Sanayi becerisini kentin yapısından yararlanarak dışa tanıtmadıkça gelişemez oysa sanayileşmeye büyük heves ve beceri vardır, ancak organize olamamıştır. Biz sanayicimizin kendisini tanıtmaktaki görüş acısını değiştirerek dışı açılması yolunda gayret harcamasını istiyoruz ve hedef olarak milletlerarası fuarı gerçekleştirme yolunda çalışmalarımız yoğunluk kazanmıştır. Bu görüşle Gaziantep 11. Sanayi Fuarının, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diler sizleri farımızda görmekten kıvanç duyarız.

Ahmet Turan Ertuğ

Gaziantep Belediye Başkanı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *