ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fuarda “Fotoğraflarla Atatürk” sergisi açılıyor

Fuarda “Fotoğraflarla Atatürk” sergisi açılıyor
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.09
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.09

15 Eylül Salı günü 9. Gaziantep Fuarı ile birlikte törenle ziyarete açılacak, olan “Fotoğraflarla Atatürk” isimli sergide 12’si Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi ile ilgili olmak üzere 100 adet fotoğraf bulunuyor.

15 Eylül 1981 Salı günü Gaziantep Fuarı Sergi Sarayında açılıp fuarın kapanış tarihine kadar ziyarete açık tutulacak “Fotoğraflarla Atatürk” sergisi ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz sergi tertip komitesi başkam ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Fahri Anlaroğlu şu açıklamayı yaptı:

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. yılı münasebetiyle cemiyetimizin çalışma programına aldığı kültürel faaliyetlerden olmak üzere tertiplediğimiz Fotoğraflarla Atatürk Sergisini Basın - Yayın Genel Müdürlüğü Prodüksiyon Dairesi Başkanlığı ile kurduğumuz temaslar sonucu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu sergiyi hazırlama düşüncemizin gerçekleşmesinde Sayın Gaziantep Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ'un da yakın ilgisini gördüğümüzü kamuoyuna duyurmak isterim. Sergi 100 adet Atatürk’ün çeşitli görüş ve düşüncelerini yansıtan fotoğraflardan ibaret olup bu fotoğrafların 12 tanesi büyük kurtarıcı Mustafa Kemal’in Gaziantep'i ziyaretlerini konu almaktadır. Sergimizin açılışında bize kolaylık gösteren Basın — Yayın Genel Müdürlüğü Sayın Prodüksiyon Daire Başkanlığına teşekkür ediyor ve bu tür kültürel faaliyetlerinizin davam edeceğini müjdeliyorum.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *