ANASAYFA arrow right Dünya

Fransa’da sokağa çıkma yasakları genişliyor

Fransa’da sokağa çıkma yasakları genişliyor
YAYINLAMA: 23 Ekim 2020 / 15.04
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2020 / 15.04
Daha önce dokuz bölgede uygulanan geceleri sokağa çıkma yasağının 38 bölgede daha uygulanması kararlaştırıldı.

Fransa’da Covid-19 salgını kapsamında getirilen dokuz bölge için 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulamasının 38 bölge için daha uygulanmasına karar verildi.

Fransa Başbakanı Jean Castex, vakaların ülke çapında artması nedeniyle yeni önlemler alındığını duyurdu.

France 24’ün haberine göre, salgında ikinci dalganın yaşandığını söyleyen ve “durum vahim” diyen Castex, geceleri sekiz bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağının, yarın geceden itibaren 38 bölgede daha uygulanmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

Castex, sokağa çıkma yasağının Fransa nüfusunun üçte ikisini yani 46 milyon kişiyi etkileyeceğini söyledi.

Önümüzdeki haftaların zor olacağını, hastane hizmetlerinin test edileceğini belirten Castex, sokağa çıkma yasaklarının altı hafta sürmesinin planlandığını, önümüzdeki hafta yapılacak değerlendirmenin ardından sokağa çıkma yasağı kurallarının sıkılaştırılabileceğini ifade etti.

Çıkmak zorunda olanlar belge indirecek

"Salgını durduramazsak, korkunç bir durumla karşı karşıya olacağız ve çok daha sert tedbirler almak zorunda kalacağız. Bunu önlemek için hala zamanımız var, fakat fazla da zamanımız yok" diyen Castex, sokağa çıkma yasağı uygulamasına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Yasak saatlerinde evden işe veya işten eve gideceklerin, köpek gezdireceklerin, tıbbi yardıma ihtiyaç duyanların, kendisine bağımlı akrabasını ziyaret etmek zorunda olanların bir sertifika indirmesi gerekiyor.

“Yasağa uymayanlar 135 euro para cezasına çarptırılacak. Tekrarlanması halinde bu ceza 3.750 Euro’ya kadar çıkacak.

“Yasak kararlarını uygulamak için yaklaşık 12 bin polis memuru ve jandarma, belediye polis ekipleri görev yapacak.

Yasak gelen yerler

Yarından geceden itibaren şu bölgeler için sokağa çıkma yasağı uygulanacak:

Ain, Alpes-Maritimes, Ardèche, Ardennes, Ariège, Aube, Aveyron,  Bas-Rhin, Calvados, Corse du Sud, Côte-d’Or, Drôme, Gard, Haute-Corse, Haute-Loire, Haute-Savoie, Haute-Vienne, Hautes-Alpes, Hautes-Pyrénées, Ille-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Jura, Loiret, Lozère, Maine-et-Loire, Marne, Meurthe-et-Moselle, Oise, Pas-de-Calais, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantiques, Pyrénées-Orientales, Saône-et-Loire, Savoie, Tarn, Tarn-et-Garonne, Var, Vaucluse. Ayrıca Büyük Okyanus’ta bulunan Fransız Polinizasyası’nda da yasak uygulacak.

17 Ekim’den bu yana da Paris ve çevresi, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier’de 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu.

Fransa’da Covid-19

Worldometer verilerine göre, Fransa’da bugüne kadar 957 bin 421 kişide Covid-19 tespit edilirken, 34 bin 48 kişi hayatını kaybetti.

Salgının en yoğun gözüktüğü Mart-Nisan aylarında en yüksek günlük 7.578 vaka görülen Fransa’da, yaz aylarındaki düşüşün ardından sonbaharla birlikte vaka sayıları yeniden yükselmeye başladı.

Şu ana kadar en yüksek vaka sayısı 17 Ekim Cumartesi günü 32 bin 427 kişiyle görülürken, bugün 41.622 vaka açıklandı. Fransa’da bugün 162 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *