ANASAYFA arrow right Dünya

Fransa, Ülkü Ocakları'nı kapatacak

Fransa, Ülkü Ocakları'nı kapatacak
YAYINLAMA: 03 Kasım 2020 / 16.19
GÜNCELLEME: 03 Kasım 2020 / 17.21
Fransa'da radikal islamcı saldırılar ve Ermeni yurttaşlara karşı düzenlenen gösterilerin ardından Ülkü Ocakları'nın kapatılması gündeme geldi.

Art arda radikal islamcıların saldırılarına maruz kalan Fransa'da radikalizm ile mücadele kapsamında yeni bir karar daha alındı. Buna göre ülkede, MHP bağlantılı Ülkü Ocakları kapatılacak. Fransa daha önce de radikal islamcı ideolojiyi teşvik ettiği belirtilen Barakacity isimli kuruluşu yasaklamıştı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "hafta sonunda Lyon şehrindeki Ermeni Soykırımı anıtının saldırıya uğramasının ardından hükümetin aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketi"ni yasaklayacağını söyledi.

Parlamentonun hukuk komisyonunda konuşan Darmanin, 'Bozkurtlar" hareketinin yasaklanmasının Çarşamba günü bakanlar kurulunda ele alınacağını belirtti. Darmanin "En hafif ifadesiyle özel olarak saldırgan bir gruptan bahsediyoruz" ifadesini kullandı.

Fransa'da ülkücüler ile Ermeniler yurttaşlar arasında 27 Ekim'de Azerbaycan-Ermenistan savaşı nedeniyle gösteri yapan Ermeniler arasında arbede çıkmış, olayda 4 kişi yaralanmıştı.

Bu olayın ardından Lyon ve Dijon kentlerindeki ülkücüler, Ermenilere karşı tekbir getirerek yürüyüş düzenlemişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *