ANASAYFA arrow right Yaşam

Frankfurt Kitap Fuarı dijitale taşındı

Frankfurt Kitap Fuarı dijitale taşındı
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 15.49
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 15.49
Kitapseverler 2020 yılında dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, bu yıl “Special Edition” olarak sunulan Frankfurt Kitap Fuarı’nı ziyaret etme imkanına sahip olacaklar.

Normal koşullarda yedi bin katılımcı ve 300 bin ziyaretçiye kapılarını açan, dünyanın alandaki en büyük fuarı olarak bahsedilen Frankfurt Kitap Fuarı'nda bu sene dijital ortamda başladı. 

14-18 Ekim tarihlerinde gerçekleşen fuar, "All together now" sloganıyla düzenleniyor. Fuar programı, okuma etkinliklerinden dijital sergilere, hatta canlı performanslara kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Alman Kitap Ödülü

Fuar, 12 Ekim'de her yıl olduğu gibi Alman Kitap Ödülü’nün verilmesiyle açıldı.

TIKLAYIN - 2020 Alman Kitap Ödülü, Anne Weber'e verildi

Tarihi Römer Frankfurt Belediye Binası’nın prestij salonu Kaisersaal’de gerçekleştirilen ödül töreni, Alman Kitap Ödülü web sitesi üzerinden canlı olarak yayınlandı. 

İklim değişikliği konuşulacak

Deutschland.de'nin haberine göre, panellerde bir araya gelecek olan ünlü konuklar, ayrımcılık, demokrasi hareketleri, iklim değişikliği gibi çeşitli konularda sohbet edecekler. Programın tamamı 14-18 Ekim arasında canlı olarak yayınlanacak. Panellere katılacak konuklar arasında, dünyaca ünlü çocuk ve gençlik edebiyatı yazarı Cornelia Funke, Alman kadın hareketinin en ünlü temsilcisi Alice Schwarzer, hiciv ustası Jan Böhmermann, Hong Kong’daki protesto hareketinin siması Joshua Wong ve sayısız diğer ünlü isim bulunuyor.

Frankfurt Kitap Fuarı çerçevesinde gerçekleştirilen siyaset, edebiyat ve çeviri platformu “Weltempfang” da bu yıl ziyaretçilerle dijital ortamda buluşacak. Konu başlığının bu yıl “Avrupa - Kültürlerin Birlikteliği” olan platformda, 14 Ekimden itibaren 42 konuk 12 etkinlik çerçevesinde Avrupa’nın geleceği ve korona krizi döneminde Avrupa kültürü konularında tartışacak.

Dijital kitap festivali

17 Ekim Cumartesi günü yılın en büyük dijital kültür festivali gerçekleştirilecek. Dünyanın dört bir yanındaki kültür dostları ve edebiyatseverler, görüşme, tartışma ve performanslarla dolu sanal, moderasyonlu kültür etkinliği Bookfest digital’i evlerinden canlı olarak izleyebilecekler. Program, Asya kıtası konulu etkinliklerle başlayıp öğle vakti Avrupa etkinlikleriyle devam edecek. Akşamüstüyse programda Amerika bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *