ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Fotoğraf yarışması sonuçlandı
YAYINLAMA: 26 Ocak 2023 / 11.50
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2023 / 11.50
Şahinbey ilçe belediyesi ile Gaziantep fotoğraf sanatçıları derneğinin işbirliği ile düzenlenen 6. uluslar fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Yarışmaya, değişik kentlerden 35 sanatçı, 132 fotoğrafla katıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Gökhan Birinci birinci olurken, Serdar Türkbabaoğlu ikinci, Baybars Sağlamtimur ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye 1 milyar, ikinciye 700 milyon, üçüncüye 300 milyon para ödülü ve başarı plaketi verilirken, mansiyon kazananlara da 200 milyon TL para ödülü verildi. Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin sosyal ve kültürel etkinliklere de katkı sağlamasının gerekli olduğuna dikkati çekerek, “Ben, hem bir belediye başkanı olarak hem de kişisel olarak sanatı ve sanatçıyı korumaya çalışıyorum. Belediyemiz tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen fotoğraf yarışması, sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemi göstermesi bakımından son derece önemli” dedi.

Ağyüz, bu yıl fotoğraf yarışması etkinliklerinin Cumhuriyet’in 82. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılmasının da ayrıca büyük bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *