ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fotoğraf ve heykel günleri düzenleniyor

Fotoğraf ve heykel günleri düzenleniyor
YAYINLAMA: 18 Ocak 2023 / 16.10
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2023 / 16.10
Şahinbey belediyesi ile Gaziantep amatör fotoğraf sanatçıları derneğinin düzenlediği beşinci Gaziantep fotoğraf günleri ve ikinci Gaziantep heykel günleri kapsamında, 15 gün boyunca sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyecek.

Şahinbey belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cumhuriyetin kuruluşunun 80. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 15 Ekim de Gaziantep güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak Beyhan Özdemir’in ‘Ekrandan bakanlar’ konulu fotoğraf sergisi ile başlayacak.

Etkinlikler kapsamında, Ali Bayraktaroğlu, Nilay İşlek, Hasan Yelken, GASFAD’ın karma fotoğraf sergileri gezilebilecek. Fotoğraf konferanslarına da konuşmacı olarak Beyhan Özdemir, Ali Bayraktaroğlu, Birsel Matara, Gökhan Birinci, Sağlam Timur ve Reha Bilir katılacak.

Etkinlikler süresince, sinevizyon gösterileri yapılacak. Gaziantep 2. heykel günleri kapsamında ise Mersin Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi ile 9 Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi heykel sergisi açacak. Cumhuriyet dönemi Türk heykel traşcılığı ve Atatürk heykelleri, hayal sempozyumlarında bir gezinti konulu konferanslar verilecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Gaziantep altıncı ulusal fotoğraf yarışması yapılacak, yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi açılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *