ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fıstık fidesi yetiştirmek için7 milyonluk sera yapıldı

Fıstık fidesi yetiştirmek için7 milyonluk sera yapıldı
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2020 / 20.14
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2020 / 20.14
Antep fıstığı üretiminin artması için çalışmalar yapılıyor

Teknik ziraat müdürlüsü yılda 50 bin kök aşılak fıstık fidesi dağılıyor. Teknik Ziraat Müdürlüğü tarafından vilayete verilen raporlardan öğrenildiğine göre ilimizde Antep fıstığının üretiminin artması için yoğun çalışmalar yapılıyor. Yetiştiriciye aşılak fıstık fidesi verilmesi için bu yıl yeni girişimlerde bulunuldu. Bunun için 7 milyon lira harcanarak fıstık fidesi yetiştirecek seralar hazırlandı.

Teknik Ziraat Müdürlüğü yetkilileri her yıl Antep fıstığı yetiştirmek isteyenlere 20 bin kök aşılak fıstık fidesi dağıtımı yapıyor. Bunun önümüzdeki dört yıl içinde 50 bin köke çıkarılması için yeni seralar yaptırdı. 7 milyon lira harcanarak meydana getirilen yeni Antep fıstığı seralarında fideler yetiştiriliyor. Yetiştirilen Antep fıstığı fideleri aşılanarak üreticiye cüzi bir ücret karşılığında veriliyor.

Teknik Ziraat müdürlüğü elemanları 1981 yılı içinde 60 bin kök sakızdan yetişme Antep fıstığı aşılayarak üretimin artmasını sağladı. Antep fıstığı yetiştiricileri Teknik Ziraat müdürlüğüne başvurarak tarlalarında bulunan sakız miktarını bildirerek gerekli yardımı isteyebiliyor. Teknik ekipler sakızların bulunduğu bölgelere giderek aşıları bizzat yapıyor ve aşının tutup tutmadığını kontrol ederek üreticilere bilgi veriyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *