ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fırtına yüzünden uçak gelemedi

Fırtına yüzünden uçak gelemedi
YAYINLAMA: 20 Ekim 2021 / 16.20
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2021 / 16.20
Dün İstanbul Yeşilköy havalimanında hiçbir uçak kalkmadı. Gaziantep’te 55 yolcunun uçak gelmediği için biletleri iptal edildi.

Aldatıcı bahar havasından sonra tüm yurtta yeniden Şiddetli kara kış bastırdı. Marmara, iç Anadolu ve doğu bölgelerinde şiddetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle İstanbul’dan uçak kalkmadı, dolayısıyla da şehrimize hava seferi yapılamadı.

55 İstanbul-Ankara yolcusu alanın temizlenmesi ve fırtınanın şiddetini düşmesini boş yere bekledi. Yolculardan dileyenlere akşamı Adana’dan kalkması muhtemel uçak için yer ayırtılabileceği söylendi.

Gaziantep Türk Hava Yolları yetkililerinden edinilen bilgilere göre dün şehrimize uçak gelmedi.

Gerekçe olarak ta İstanbul’dan hiçbir uçağın kahve şiddetli fırtına yüzünden sabahleyin kalkmadığını bildirdi. Dün Ankara ve İstanbul’a gitmek için 55 kişi uçak bileti aldı. Saatlerce uçağın gelmesini boş yere bekledi. İstanbul havalimanının temizlenmesi ve fırtınanın dinmesini halinde Adana’ya akşama gelmesi muhtemel uçak için Gaziantep yolcularından dileyenlere yer ayırttırabileceği yetkililer tarafından ifade edildi.

Meteoroloji müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre dün şehrimizde devamlı yağış oldu. Yağışlar önceleri yağmur, sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Günün en düşük kısası iki en yükseklişi ise 5 derece oldu.

Dün şehrimize 13 kilo yağmur düştü. Geçen yıl aynı süre içinde ise 349.3 kilo gram yağış düşmüştü.

Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri, şehrimizde kuzey ve doğu yönlerinden rüzgârın saatte 25-60 kilometre arasında değişecek olan hızla estiğini, zaman zaman fırtına şekline dönüşecek olan rüzgârın tehlike yaratabileceğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *