ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fırıncılar tek elden denetim istiyor

Fırıncılar tek elden denetim istiyor
YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 15.42
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 15.42
Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, vatandaşın sağlıklı ekmek yiyebilmesi için denetimleri aralıksız sürdürdüklerini açıkladı. Son günlerde fırınlar, arasında rekabetin boyutunun giderek büyüdüğünü söyleyen Sevimli, rekabet ortamında ekmeğin kalite ve gramajının düşmesi için denetimleri hızlandırdıklarını söyledi.

Son günlerde fırınlar arasında rekabetin boyutunun giderek büyüdüğünü söyleyen oda başkanı Sevimli, rekabet ortamında ekmeğin kalite ve gramajının düşmemesi için denetimleri hızlandırdıklarını söyledi. Rekabetin fiyatta olduğu kadar, kalite değeri kendisini göstermesi gerektiğini söyleyen Sevimli, “Marketler ekmeği maliyetine satıyor. Genellikle market evresinde bulunan esnaf, fiyatın aşağıya çekiyor. Biz de fiyat düşüren esnafa şok baskılar yapıyoruz. Amacımız, kalitenin korunması ve gramajı kontrol altına almak. Son 20 gün içinde yaptığımız denetimlerde hiçbir esnafın eksik gramajlı ekmek satmadığını gördük” diye konuştu.

Denetim tek elden olsun

Odaya kayıtlı 100, ruhsatsız dört iş yerinin üretim yaptığını ifade eden Sevimli, “Biz de esnafımızı denetimi altında tutmaya çalışıyoruz. Ancak, üretim yapan bir imalathane dört ayrı kuruluş tarafından denetleniyor. Biz denetliyoruz, zabıta denetliyor, tarım il müdürlüğü denetliyor, il sağlık müdürlüğü denetliyor. Denetim dört ayrı kuruluş tarafından yapılırsa sağlıklı olmaz. Yapılacak bir protokolle denetim üstlenmeye hazırız. Sektörün içindeyiz, sorunları ve çözümleri çok iyi biliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *