ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Felaket tellallığı yapmak Gaziantep’e zarar verir

Felaket tellallığı yapmak Gaziantep’e zarar verir
YAYINLAMA: 10 Eylül 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2021 / 13.54
Irak operasyonu ile ilgili yorum ve açıklamaların daha dikkatli ve sağduyulu yapılması gerektiğini söyleyen GSO Başkanı Nejat Koçer, olası Irak operasyonu ile ilgili sözlerinin saptırılarak, polemik konusu yapılmasını ön yargılı ve sığ bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Hafta içinde basında yer alan açıklamalarında “Irak’a yönelik olası bir operasyonun Gaziantep’e etkisinin, diğer illerden daha özel ve fevkalade olmayacağını, Türkiye ne kadar etkilenirse Gaziantep’in de o kadar etkileneceğini” vurguladığını belirten Nejat Koçer, “Üzülerek görüyorum ki, sözlerim yanlış algılanmış. Oysa söz konusu haberler, ön yargısız ve daha bilinçli okunmuş olsaydı konuya vakıf olunabilirdi” dedi.

Koçer, “Savaş çıkmasını tabi ki biz de istemiyoruz. Bu savaştan ülke ekonomisi bir bütün olarak etkilenecektir. Ama bu savaş en fazla Gaziantep’i etkileyeceğini, kent ekonomisini felce uğrayacağını söylemek doğru ve gerçekçi olmaz” dedi.

Gaziantep’in 11 yıl önceki körfez operasyonundan sonra ihracat profilinin çok değiştiğini vurgulayan Koçer, “Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin 2002 rakamlarına göre Gaziantep’ten Irak’ın da içinde bulunduğu bir kaç Ortadoğu ülkesine yapılan ihracat rakamı 36 milyon dolardır. Yıllık direkt ihracatı 700 milyon doları, dolaylı ihracatı 1,5 milyar doları bulan bir kent ekonomisi için 36 milyon dolarlık bir pazarı "Gaziantep’in dış ticaretindeki en önemli pazar’ olarak göstermek, olası savaş halinde Gaziantep’e zarar verecektir” dedi.

Bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada Irak operasyonu her gündeme geldiğinde herkesin ilk aklına gelen kentin Gaziantep olduğu söyleyen Koçer, “Savaşın içinde olmamasına ve hatta coğrafi olarak da uzağında olmasına rağmen, tamamen içimizden çıkan bu düşüncesiz söylemler yüzünden Gaziantepli sanayicilere savaştaki bir ülkenin sanayicileri olarak bakıldı. Yıllarca Gaziantepli sanayiciler Avrupa ve dünya pazarlarında bunun mücadelesini verdi. Şimdi aynı yanlışı tekrarlamayı mantık ve sağduyu çerçevesinde izah etmekte zorlanıyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *