ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fehime ve merhum Mahmut Güleç adına iki ilkokul daha yaptırılıyor

Fehime ve merhum Mahmut Güleç adına iki ilkokul daha yaptırılıyor
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 14.03
Fazilet yağışı devam ediyor

İlkokullardan birisi Sigorta Hastanesi karşısında, diğeri Şehreküstü‘de yapılacak. İki ilkokul 33 milyon TL’ye mal olacak. Bir süre önce gazetemizi ziyaret eden Memik Beşlioğlu adlı yurttaş İstanbul’da bulunan Fehime Güleç adlı akrabasının, merhum kocası Mahmut Güleç ve kendisi adına iki ilkokul yaptırmak için Gaziantep Valiliği’ne başvurduğunu, bunun içinde İstanbul’daki Çiftehavuzlar semtindeki arsasını bağışlamış olduğunu bildirdi.

Konunun sürüncemede kalmaması ve hızlanması için Vali Fikret Koçak ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan‘la görüşerek durumu bildirdik. Kepkepler’in yaptırmak için yaptığı vasiyet gibi sürüncemede bırakılmaması gerektiğini vurguladık.

Konuyla yakından ilgilenen Vali Fikret Koçak okul yaptırma seferberliğinde olduğu gibi büyük bir çaba harcayarak bağış belgelerini buldurdu ve Çiftehavuzlar’daki arsanın satışını yaptırdı. Bu arsadan 33 milyon TL sağlandı.

Derhal yaptırılacak ilkokulların yerinin tespiti için çalışmalar sürdürülüyor. İlkokullardan birisi Sigorta Hastanesi’nin karşısındaki Değirmiçem bölgesinde, ikincisi ise Şehreküstü semtinde, Oğuzeli yolu üzerinde yaptırılacak ve önümüzdeki yıl içinde eğitim ve öğretime yetiştirmeye çalışacak.

Bilindiği gibi şehrimizdeki İlkokullarda sınıfların mevcudu 100’ün üzerinde idi. Geçen yıl açılan okul yaptırma kampanyası sonunda yeni ilkokullar hizmete girdi, sınıf mevcutları özellikle kenar semtlerde 80’e düşürüldü. Okul yaptırma hızı bu şekilde devam ettiği takdirde sınıf mevcutlarının 40-50’ye düşeceği bildiriliyor.

Fazilet yarışına katılan Fehime Güleç ve kocası merhum Mahmut Güleç adları ilkokullarla ebedileşmiş olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *