ANASAYFA arrow right Güncel

Feci kazada ölü sayısı 4'e yükseldi

Feci kazada ölü sayısı 4'e yükseldi
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2021 / 15.10
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2021 / 15.10
Gaziantep'te 3 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı feci kazada ölü sayısı 4'e yükseldi.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Kuzey Gişeleri yakınlarında meydana gelen kazada Şanlıurfa istikametinden Gaziantep istikametine seyir halinde olan ve yabancı uyruklu tarım işçilerini taşıyan 01 MA 6902 plakalı Ford marka minibüse, arkadan gelen 27 VG 460 plakalı tır çarpmış, feci kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. Çarpma sonucu savrulan minibüs ve tırın refüjde durabildiği kazada otoyolda can pazarı yaşanmış, savrulan yaralılara sağlık ekipleri müdahale ederken, minibüste sıkışan 5 yaralı ise itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda araçtan çıkarılmıştı. Tır ile minibüs arasında sıkışarak olay yerinde hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, Gaziantep'teki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 18 yaralıdan ise 3'ünün hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilmişti.

Sağlık durumu ağır olan yaralılardan birinin daha gece yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin 4'ünün de yabancı uyruklu olduğu belirtilirken, üzerlerinden kimlik çıkmaması nedeniyle henüz isimleri belirlenemedi.

Yapılacak teşhisin ardından ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi bekleniyor.

Gaziantep otobanında tırın bir işçi servisine arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Gaziantep otobanında akşam saatlerinde meydana gelen kazada tır, işçi servisine çarptı. Kazanın ardından karayolunda can pazarı kuruldu. Etrafa savrulan yaralılara vatandaşlar, güvenlik görevlileri ve sağlık ekipleri müdahale ederken, araçta sıkışanlar ise itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı. İlk bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

Gaziantep'te, otoyolda arıza yapan minibüse seyir halindeki tırın arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Kaza sonrası otoyolda can pazarı yaşanırken, yaralıları ve ölüleri sıkıştıkları araçtan çıkarabilmek için uzun süre çaba harcandı. Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaza, akşam saatlerine doğru Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu Kuzey Gişeleri yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa istikametinden Gaziantep istikametine seyir halinde olan ve yabancı uyruklu tarım işçisi taşıyan 01 MA 6902 plakalı Ford marka minibüs seyir halindeyken arıza yapınca orta şeritte durmak zorunda kaldı. Durduktan sonra otoyolun emniyet şeridine geçmek için geri manevra yapan minibüse arkadan gelen 27 VG 460 plakalı tır çarptı.

Üç kişi öldü, 18 kişi yaralandı, ölü ve yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarmak uzun sürdü

Çarpma sonucu savrulan minibüs ve tır orta refüjde durabildi. Kaza sonucu otoyolda can pazarı yaşanırken, durum polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri minibüs içerisinde sıkışan yaralıları bulundukları yerden çıkarmak için uzun uğraş verdi. Kaza sırasında minibüsün içerisinde bulunan 21 kişiden 3'ü tır ile minibüs arasında sıkışarak hayatını kaybederken, diğer 18 kişiden ise yaralandı. Yaralılardan 3'nün durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.

Vali Gül ve Başkan Şahin olay yerinde inceleme yaptı

Feci kazanın ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kaza bölgesinde açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, "Otoyolda tır minibüse arkadan çarptı. Maalesef 3 ölü, 18 yaralı var. Yaralılar hastanelere sevk edildi. Tedavileri devam ediyor. Otoyol tekrar trafiğe açıldı. Biraz sonra da kazaya karışan araçlar kaldırılacak. Bundan sonraki süreci de takip edeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *