ANASAYFA arrow right Dünya

FDA Başkanı, Pfizer aşısına onay verirken baskı gördüğü iddialarını yalanladı

FDA Başkanı, Pfizer aşısına onay verirken baskı gördüğü iddialarını yalanladı
YAYINLAMA: 13 Aralık 2020 / 17.29
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2020 / 18.50
ABD medyası FDA Başkanı Hahn'ın aşıya onay sürecinde kovulmakla tehdit edildiğini iddia etmişti

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Başkanı Stephen Hahn, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısını onaylama sürecinde siyasi baskı gördüğünü ve kovulmakla tehdit edildiğini yalanladı. 

ABC'nin aktardığı habere göre, FDA'in Pfizer ve BioNTech'in Koronavirüs aşısına acil kullanım onayı vermesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın "yavaş olmakla" suçladığı kurumun başkanı siyasi baskı iddialarını yalanladı. 

ABD medyasında Hahn'ın aşıya en kısa sürede onay çıkmazsa kovulmakla tehdit edildiğine yönelik çıkan haberlerin ardından açıklama yapan FDA Başkanı "Medyada aşının onay süreciyle ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." dedi. Pfizer ve BioNTech aşısının onay almasında herhangi bir dış faktörün etkisinin olmadığını söyleyen Hahn kendisinin de kesinlikle aşı olacağını ekledi. 

ABD medyasının Beyaz Saray’daki kaynaklara dayandırdığı haberlerde, söz konusu aşı için acil kullanım onayı en kısa sürede verilmezse FDA Başkanı Stephen Hahn’ın kovulabileceği öne sürülmüştü. 

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ni (FDA) hedef almıştı. Trump, “Fazlasıyla bürokratik FDA hala büyük, eski, yavaş bir kaplumbağa. Aşıları hemen onaylayın, oyun oynamayı bırakın ve hayat kurtarmaya başlayın” demişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *