ANASAYFA arrow right Yaşam

Farklı fikirler, örgütlü mücadelenin kusurları değil, güçlü yanlarıdır

Farklı fikirler, örgütlü mücadelenin kusurları değil, güçlü yanlarıdır
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 21.12
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 21.25
Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesinin Genel Kurulu’nda Ali Arpat, başkan seçildi

Başkan Arpat, “Farklı fikirlerimiz ya da ayrı çizgilerimiz örgütlü mücadelemizin kusurları değil güçlü yanlarıdır. Zira sendikacılık bir ayrışma platformu değil, birliktelik ortamlarıdır” dedi.

Arpat, “Gaziantep in ve Türkiye’nin en kalabalık sendikası olmayabiliriz, ancak iyi biliyorum ki yaklaşık 30 yıldır içinde bulunduğum örgütüm hem Gaziantep’te hem Türkiye de sendikacılığın en kaliteli yürütüldüğü platformdur. Tabi ki benden önce bu mücadeleyi yapan tüm yönetimlerin hem yanındaydım hem de “Adamıydım’. Ancak sendikacılık aynı zamanda bir muhalefet platformudur. Bu yüzden ben daha önce bu işleri yapmış tüm yönetimlerin de aynı zamanda  ‘Karşısındaydım’. Daha önceki süreçlerimizde gerek aynı fikirde olduğumuz gerek karşıt görüşleri savunduğumuz tüm üyelerimizin birliği ve beraberliğiyle bu mücadelemizi sürdüreceğimi bildiğimden ‘Ben’ hem geçmiş ve bugün tüm üyelerimizin ‘Adamıyım’ hem de aynı fikirde olmadığım kişilerin inanmadığım kararların her daim karşısındayım” şeklinde ifadeler kullandı.

Koltuğa oturmayacağız, bürokraside ve meydanlarda hakkımızı savunacağız

Mücadelelerinin bir ego tatmin noktası olmadığını dile getiren Arpat, “Biz sendika yönetimini isterken bu makamı ne kişisel egolarımızı tatmin için kullanacağız ne de hep eleştirdiğimiz anti demokratik yönetim sultaları oluşturacağız. Biz koltuğa oturmayacağız, gerek bürokraside gerek meydanlarda hakkımızı savunacağız. Mücadelemiz daha çok sendika üyemizle daha güçlü eğitim iş sendikasıyla daha fazla hak aramak için olacak” diye konuştu.

Özel günlerimize tıpkı eskiden olduğu gibi özel hassasiyetle hazırlanacağız

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “İkbal uğruna sendikalar arası transferler yapmadım, siyasal desteklerle sendikada ya da Milli Eğitimde kulisler oluşturmadım. Bunu yapanların da her daim karşısında durdum. Elimizdeki bütçenin her bir kuruşunu hak arama mücadelemizde ve sendika üyelerimizin fark yaratan estetik ve gelişimsel yönlerine katkı sağlayacak şekilde kullanacağız. Öğretmenler gününde bardak ya da isminizin yazılı olduğu kalem dağıtmayacağız, ajanda vermeyeceğiz.

Tiyatro biletleri, opera davetiyeleri, yabancı dil hizmetleri ve benzerlerini hediye edeceğiz. Özel günlerimize tıpkı eskiden olduğu gibi özel hassasiyetle hazırlanacağız.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *