ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fakirleşme çocuklarımızın aleyhine

Fakirleşme çocuklarımızın aleyhine
YAYINLAMA: 31 Ocak 2023 / 16.33
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2023 / 16.33
Eğitim Gönülleri Vakfı Gaziantep’te…

Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, eğitimde fırsat eşitliğini yakalayamamış çocuklar daha iyi eğitim imkanına kavuşamadan, hızla değişen dünyada başarıya ulaşma şansı bulamadığını söyledi. Doğan, yerel yönetim olarak eğitime katkı sunmaya gayret ettiklerini belirtirken, sekiz yıllık zorunlu eğitime rağmen, bugün doğu ile batı, kırsal ile kent, kamu okulları ile özel okullar arasında eğitim eşitsizliğinin had safhaya ulaştığına dikkat çekti. Eğitimde fırsat eşitliğinin ortadan kalkmasına kendi köyünden örnek veren Doğan, “Benim köyümden 1963’te beş tane üniversite mezun çıktı. Ancak 1970’ten sonra bir tek üniversite mezunu çıkmadı” dedi.

Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, “Cumhuriyetimize sahip çıkmamamız ve giderek fakirleşmemiz, çocuklarımızın aleyhine oluyor. Türk milletine hizmet etmenin yolu, çocuklarına daha iyi eğitim vermekten geçer” diye konuştu. “Havanın önemini, 1 dakika havasız kaldığımız anda anlarız” diyen Doğan, “Çocuklarımızın geleceği için de çok zor kazanılan cumhuriyeti korumak zorundayız” dedi.

Türkiye eğitim gönülleri vakfı başkanı Cengiz Solakoğlu, birçok sorunun ana nedeninin eğitimsizlik olduğunu vurguladığı konuşmasında, vakfın çalışmalarını anlattı.

Türkiye eğitim gönülleri vakfı ve Büyükşehir belediyesinin katkısıyla yapımı tamamlanan Gaziantep eğitim Parkı’nın açılışında, çocuklar açık oyun alanlarında gönüllerince eğlendi.

Düşünen ve sorgulayan bireyler yetişmeli

Doğan, kentin zenginlerine seslenerek, “Bu kentin varlıklı insanları eğitime katkıda bulunmalı. Her şeyi devletten beklediğimiz zaman eğitim bu hale geliyor” dedi. Amaçlarının sorgulayan ve düşünen gençler yetiştirmek olduğunu belirten Doğan, “Belediyemiz ve Türkiye eğitim gönüllüleri vakfının birçok ortak amacı bulunmaktadır. 7-16 yaş grubu çocukların, cumhuriyetin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak, okul dışı eğitim ve öğretim programları oluşturmak ve uygulamaktır” dedi.

Türkiye artık cehaletle savaşı da kazanmalı

Atatürk öncülüğünde, milli mücadeleyi kazanan Türkiye’nin, cehaletle savaşı da kazanması gerektiğine dikkat çeken yetkililer, “Türk çocukları demokrasi ve küreselleşmenin tüm olanaklarından yararlanmaya hazırlanmalıdır. En yeni teknolojiden ve öğretim alanındaki ileri kavramlardan güç alarak Türkiye’nin sosyal ve ekonomik olarak geri kalmış yörelerin de yaşayan çocuk ve gençlere eğitim olanağı götürülmelidir” şeklinde konuştu.

Geleceğin teminatı olan çocuklar çağdaş eğitim almalı

Türkiye eğitim gönüllüleri vakfı ve Büyükşehir belediyesinin katkısıyla yapımı tamamlanan Gaziantep eğitim parkı açılışında, geleceğin teminatı olan çocukların çağdaş eğitim almasının sağlanması gerektiğine dikkat çekilirken, “Artık, cephede savaş bitti, cehaletle savaşımız devam ediyor. Tabii ki cehaletle savaş, ancak ve ancak iyi bir eğitimle kazanılabilir. Öyleyse, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha çağdaş bir eğitim verebilmek için seferber olmalıyız. Türkiye, gerçek anlamda çağdaşlaşmak ve ekonomik kalkınmayı hızlandırmak için eğitime daha fazla önem vermek zorundadır” denildi.

En önemli yatırım çocuklara yapılandır

Türkiye eğitim gönülleri vakfı başkanı Cengiz Solakoğlu da çocukların iyi eğitilmesinin, geleceğe yapılacak en önemli yatırım olduğunu anlattı. Solakoğlu, “Vakıf olarak, bunu gerçekleştirmek için yerel yönetimlerle işbirliği yaparak, eğitim parkları açıyoruz. Vakıf olarak 11 eğitim parkı, 65 öğrenim birimi ve 15 gezici öğrenim birimi ile ilköğretim çağı çocuklarımıza okul dışı zamanlarında eğitim desteği veriyoruz. Yeni eğitim dönemine 29 Eylül 2003’te başlayan eğitim gönüllüleri, 2002 yılında 110.000, kuruluşundan günümüze kadar olan dönemde ise 347.000 çocuğa eğitim desteği verdi. Eğitim gönüllüleri, 10.000 gönüllü, 130.000 bağışçı ve Türkiye’ye yayılmış 168 personelle daha çok çocuğa eğitim desteği sağlamayı hedefliyor” şeklinde açıklama yaptı.

Gazikent Mahallesi’nde, 15.000 metrekare alan üzerinde yapılan ve 750 milyar TL’ye mal olan, Gaziantep eğitim parkında, oyun, düşler, resim atölyeleri, internet, bilgisayar dersleri, kütüphane, kutu oyunları ve çok amaçlı salon bulunuyor. Açık alanda ise amfi tiyatro, iki basketbol sahası ve oyun alanları yer alıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *