ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fakir vatandaşların yaptıracağı evlerin plan ve projeleri belediyece ücretsiz yapılacak

Fakir vatandaşların yaptıracağı evlerin plan ve projeleri belediyece ücretsiz yapılacak
YAYINLAMA: 27 Şubat 2023 / 13.32
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2023 / 13.32
Şehrimizde 38 bin kaçak yapı sahibi imar affından yararlanmak için henüz müracaat etmedi

1 Ocak’tan sonra yapılacak kaçak binalar hemen yıkılacak

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre şehrimizde 60 bin hisseli tapuya yapılmış kaçak bina ve 22 bin gecekondu bulunuyor. İlgililer binaların yüzde 60’ının hisseli tapularla imara aykırı olarak kaçak yapıldığını bildirdiler. Yapılan kaçak bina sahiplerinden 28 bini belediyeye müracaat ederek imar affı yasasından yaralanmak istedi. İmar affından yararlanmak için başvuranlardan 2 şer bin lira alınıyor. Son yıllarda yapılan binaların sadece yüzde 18’inin yasalara uygun olduğu söylendi. İmar affından yaralanmak için başvuranlardan 56 milyon lira alındı. Ayrıca 40 milyon liralık da harç tahsil edildi.

İskan alanlarında yapılan kaçak, ruhsatsız ve gecekondulardan durumun ıslahı için 2 milyar lira tahsil edileceği Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından söylendi. İmar affından yararlanma süresinin 21 Haziran’da sona erdiğini bildiren Ertuğ; “2805 sayılı yasa vatandaşlarımız için çok yararlı olmuştur. 3 ekip halinde 2805 sayılı yasadan yaralanmak için başvurmayan vatandaşların yaptırdıkları binaların tespitine çalışıyoruz. Şimdiye kadar müracaat etmeyen 10 bin kaçak yapı tespit edildi. Bunun 38 bine çıkacağını tahmin ediyorum. 1 Ocak 1984 tarihinden sonra yapılan ruhsatsız, kaçak inşaatların tamamı hiçbir karara gerek duyulmadan yıkılacaktır.

Vatandaş fakirliğini belge ile kanıtlarsa iki kata kadar olan inşaatının plan ve projesini ücretsiz biz yapacağız. Elimizden geldiği kadar fiili durumu korumaya çalışacağız. Vatandaşlarım korkmasınlar, sadece yol üzerine yapılanlar yıkılacaktır.

Hemşerilerime önerim; Bilinçsizce komisyonculardan hisseli arsa almasınlar.” dedi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *