ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fakir öğrenci sayısı her geçen gün artıyor

Fakir öğrenci sayısı her geçen gün artıyor
YAYINLAMA: 08 Ocak 2023 / 16.28
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2023 / 16.28
Gaziantep Ticaret Odası, 3000 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı yaptı

Gaziantep ticaret odası meclis başkanı Mustafa Geylani ve Gaziantep ticaret odası yönetim kurulu üyeleri yardım yaptıkları çocuklarla yakından ilgilendi. Giyim ve kırtasiye yardımı alan öğrencilerin büyük bölümü görüntülenmekten rahatsız olurken, bazı öğrenciler yardım poşetlerinin içindekileri bir an önce görmek amacıyla poşetlere göz attı. Gaziantep ticaret odası, 9 yıldır geleneksel hale getirdiği kırtasiye ve giysi yardımını bu yılda devam ettirdi. Karacaoğlan ilköğretim okulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende eğitimin istenilen seviyeye ulaşabilmesi için hayırseverlerin desteğine de ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekilirken, fakir öğrenci sayısının her geçen gün arttığı vurgulandı. 

Hedef çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak

Törende, “Hedefimiz, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamaktır” denilerek hedefe ulaşabilmek için eğitime daha fazla destek olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Gaziantep eğitim de istenilen seviyede değil

Türkiye’de, eğitim alanında önemli gelişmeler olmasına karşın, ilimizde henüz istenilen seviyeye ulaşılmadığı ifade edilirken, “Eğitim sekiz yıla çıkarıldı, bir çok gelişmeler kaydedildi. Ancak gelişmiş ülkelerle eğitim sistemimizi kıyasladığımız zaman henüz yeterli düzeye gelmediğimiz açık şekilde görülüyor. Sanayi ve ticarette önemli bir merkez olan Gaziantep’in aynı başarıyı eğitim alanında da gösterememiş olması üzüntü vericidir. Yazık ki Gaziantep, eğitim bakımından iyi bir sıralama da bulunmuyor. Üniversiteye giriş bakımından Gaziantep’in Türkiye’nin 36. ili olması çok üzücü bir durum ve bu kente yakışmıyor. Bunun bilincine varıldığından okul yap adını yaşat kampanyası başlatılarak, eğitimin kalitesini yükseltmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tabii ki bu konuda hayırseverlerimizin desteğine de ihtiyacımız var. Kalkınmak için çocuklarımızı, gençlerimizi daha iyi eğitmek zorundayız” denildi.

Eğitim sadece devletin sorunu değil

Şehitkamil kaymakamı Haluk Tunçsu, ilçede 76 okul, 2800 öğretmen ve 110.000 tane öğrenci bulunduğunu açıklarken, okulların en büyük sorununun fiziki şartların yetersizliği ve yeni derslikler olduğunu dile getirdi. Tunçsu, eğitimin sadece devletin değil, sivil toplum örgütleri ile birlikte tüm toplumun görevi olduğunu, eğitimin sorunlarının ancak el birliği ile çözümlenebileceğini söyledi.

Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan da her yıl geleneksel olarak ihtiyaç sahibi ilköğretim okulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yaptıklarını belirtirken, “Hızlı değişimlerin yaşandığı, dengelerin giderek hassaslaştı bir dönemde, eğitim, ülkelerin öncelikle ve büyük bir duyarlılıkla üzerinde durduğu, önemli ve önemli olduğu kadar dinamik bir süreçtir. Devletin tek başına eğitimdeki sorunlara köklü çözüm bulması mümkün değildir. Özel sektör ve eğitim gönüllülerince eğitime verilecek katkılar, devletin problemlerini asgariye indirmesi konusunda önemli mesafeler alınmasını sağlayacaktır” dedi.

Bazı çocuklar görüntülenmekten rahatsız oldu, bazılarının da eve gitmeye sabrı gelmedi

Yapılan konuşmalardan sonra 3000 ilköğretim okulu öğrencisine 30 milyar TL değerindeki giysi ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. Kıyafet ve kırtasiye yardımı alan öğrenciler, buruk bir mutluluk yaşadı. Yardım alan öğrencilerden bir kısmı, yardım sırasında patlayan flaşlardan ve kendilerine doğrultulan kameralardan rahatsız olurken, bazı çocuklar yardım alır almaz poşetlerin içini kontrol etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *