ANASAYFA arrow right Ekonomi

Faizsiz uzun vadeli krediler verilmesini talep ediyoruz

Faizsiz uzun vadeli krediler verilmesini talep ediyoruz
YAYINLAMA: 24 Ocak 2021 / 18.41
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2021 / 18.41
Zor durumda olan oteller  yüzde 30 kapasite ile çalışıyor  

Pandemi sürecinde dönem dönem sektöre destek verildiğinin altını çizen Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “KDV’nin yüzde 1’e, stopajların yüzde 20’den yüzde 10’a düşmesi, kısa çalışma ödeneği desteği gibi destekler verildi, ancak maliyetler yüksek olduğundan verilen destekler yeterli değil. İşlerimiz nakitle dönüyor. Dolayısıyla faizsiz uzun vadeli krediler verilmesini talep ediyoruz. Çünkü sektör olarak rahatlamak ve nefes almak istiyoruz” dedi.   

Ayakta kalma mücadelesi verdik, veriyoruz  

Koronavirüs salgınından olumsuz olarak etkilendiklerini dile getiren Yılmaz, “Çalışanlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde Koronavirüs salgınına karşı bir mücadele verdik. İnşallah Mart ve Nisan ayı gibi sektörümüzün normale dönmesini, 2019 yılındaki iş potansiyelimizi yakalamayı arzu ediyoruz. 2020 yılını unutmak, konuşmak dahi istemiyoruz. Turizm ve konaklama işletmeciliği sektörü diğer sektörlerden çok farklı olduğu gibi maliyeti de çok yüksektir. Dolayısıyla bir yıldan beri sıkıntı ve zorluklar içerisinde ayakta kalma mücadelesi verdik, veriyoruz” diye konuştu.  

Sokağa çıkma yasağı işleri olumsuz etkiledi  

Başkan Yılmaz, sokağa çıkma yasaklarının işleri olumsuz etkilediğini belirtirken, “Yasaklar Cuma günü gece başlayıp Pazartesi sabahına kadar devam ediyor. Müşteri Cuma günü gelse hafta sonu yasak olduğundan dışarıya çıkamıyor. O nedenle sadece 4 gün hizmet veriyoruz ve yüzde 50 oranla çalışıyoruz. Ama vaka sayılarının düşmesi bizleri mutlu ediyor. İnşallah en kısa zamanda 2019 yılındaki turizm sezonunu yeniden yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.   

Zor durumda olan oteller yüzde 30 kapasite ile çalışıyor  

Otellerin yüzde 30 kapasite ile çalıştığına dikkat çeken Yılmaz, zor durumda olduklarını bir kez daha hatırlattı. “İşletmelerimiz kendi yağında kavrulmaya çarklarını döndürmeye çalışıyor. Koronavirüsü en az zararla atlatmak için mücadele ediyoruz. Devletimizin verdiği 750 kira 1000 lira nakdi destek bizim gibi büyük işletmelerin yarasına merhem olmaz. Çünkü işletmelerin maliyetleri çok fazla.  Bedava, karşılıksız para istemiyoruz. Faizsiz, uzun vadeli daha geniş anlamda nefes kredisi gibi krediler bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Hüseyin Karataş  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *