ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Faizlerin düşürülmesi için mücadele ediyoruz”

“Faizlerin düşürülmesi için mücadele ediyoruz”
YAYINLAMA: 15 Ocak 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2021 / 13.19

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği’nin olağan genel kurulu yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’ndaki toplantının başkanlığını Merkez Birliği Genel Başkanı Suat Yalgın yaptı. Ülkenin tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşandığı ve hala yaşanmaya devam ettiği belirtilerek küçük esnafın çok büyük sıkıntı içerisinde olduğu vurgulandı.

Gaziantep Bölge Birliği Başkanı Hacı Aksu “Esnafımız çok büyük sıkıntılar yaşamaya başlamış ve hala yaşamaya devam etmektedir. Sıkıntı içerisinde olan çok sayıda esnafımız Odalara başvurmakta. Birçok esnaf ve sanatkar iş terki yapmış ve hala iş terki yapmaya devam etmekte” dedi.

Yaşanan ekonomik kriz sonrası faiz oranlarının aşın derecede yükseldiğini kaydeden Aksu, “Kriz sonrası fırlayan faiz oranlarının düşürülmesi için, diğer Bölge Birlikleri ve Halk Bankası ile çalışmalar yaptık. 2001’de faiz gelirlerimizden başka gelirimiz olmadı. Zaman zaman yönetim kurulu çalışmalarına katıldık. Katıldığımız bu toplantılarda gördüğümüz bazı sorunların çözülmesini sağladık. Ortaklarımız bir yıldır kredi olanaklarından yararlanamadıkları için mağdur duruma düşmüşlerdir. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *