ANASAYFA arrow right Güncel

Faili meçhuller arka arkaya sıralandı

Faili meçhuller arka arkaya sıralandı
YAYINLAMA: 25 Ocak 2021 / 19.46
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2021 / 19.46
CHP Gaziantep İl Kadın Kolları İl Binasında düzenlediği anma etkinliği ile Araştırmacı Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’yu, Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Şehit Ali Gaffar Okkan’ı ve Eski Dış İşleri Bakanı İsmail Cem’i ölüm yıldönümlerinde andılar.

İl Binasında düzenlenen anma etkinliğine CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Av. Merve Altınbaş Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Şevran, Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Alber, Şahinbey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yapılan anma etkinliğinde şu ifadelere yer verildi.

“28 yıl önce bugün tam bağımsız antiemperyalist, gazeteci-yazar Uğur Mumcu günün aydınlık saatlerinde karanlık güçlerin kirli emellerine meydan okuduğu için hain bir suikast sonucu hayatını kaybetmiştir.  “Yine bugün 2001 yılında aynı karanlık güçlerin kirli emellerine Ali Gaffar Okan kurban gitmiştir. Bedenleri yok ederek, fikirleri de ebediyete göndereceğini zannedecek kadar aciz olan bu zihniyet Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy gibi birçok faili meçhulün müsebbibidir. Demokrasilerde fikir adamlarının fikirleri tartışılması gerekirken maalesef ülkemizde katiller yarışmaya girmişçesine faili meçhuller arka arkaya sıralanmıştır. Bu geçen süre içerisinde hükümetlerin değişmesine rağmen anlayışın değişmediğini görmek bizleri derinden üzmektedir. Ülkemizin üzerindeki bu karanlık ablukanın halk iktidarında mutlaka dağıtılacağı umudunu biz de yüreğimizde koruyor, yaşam tarzıyla, yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlık ilişkilerin arka planını yansıtmaktan canı pahasına çekinmeyen yürekli insan Uğur Mumcu’yu ve  En Büyük Hayali Uğur Mumcu Suikastını Aydınlatmak Olan Ali Gaffar Okan'ı Saygı ile anarak:

Vurulduk Ey Halkım unutma bizi diyen Uğur Mumcuyu,

Diyarbakır Halkına Eziyet Edeni Yakarım Diyen Gaffar Okan'ı,

Cumhuriyetin Aydınlık Yüzünü Bize Gösteren İsmail Cem'i Unutmayacağız”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *