ANASAYFA arrow right Ekonomi

Fahiş fiyat artışı ülkenin en büyük sorunları arasında

Fahiş fiyat artışı ülkenin en büyük sorunları arasında
YAYINLAMA: 21 Eylül 2021 / 21.14
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2021 / 21.14
Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, fahiş fiyatlardan şikâyet etti ve ekledi: “Yaptırımlar ağır olmadığı sürece fahiş fiyat uygulaması devam eder”

İnsanların fahiş fiyatlar nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran Azak, kentimizde bin 500 liranın altında kiralık evin olmadığına dikkat çekti, aynı şekilde dükkân kiralarının da çok yükseldiğini belirtti. “Marketlerde temel gıda ürünlerinin aşırı derecede yükseldi. Fahiş fiyat artışı ülkenin en büyük sorunları arasında yerini aldı. Bu konu da ilgili kurum ve kuruluşların bu olaya el atması ve çözmesi lazım” şeklinde konuştu.

Vatandaşın alım gücünün düşmesiyle küçük esnaf sıkıntıya düştü

Vatandaşın alım gücünün düşmesiyle birlikte küçük esnafın sıkıntıda olduğunu vurgulayan Başkan Azak, okulların açılmasıyla işlerin durma noktasına geldiğini söyledi. “Çevre illerden yerli turist geliyordu ama okullar açılınca veliler gelmemeye başlayınca alışveriş durma noktasına geldi” değerlendirmesini yaptı.

Özel ekipler oluşturup fahiş fiyat artışların önüne geçilmeli

Azak, “Tarlada 50 kuruşa alınan domates market raflarında 7-8 liraya satılıyor.  Bu fiyat aralığını hiçbir yetkili göz önünde bulundurup çözemedi. Bu 3-5 yıldan beri böyle devam ediyor. Limonun kilosu 14 liraya kadar yükseldi. Komisyoncular ve aracılar pastanın büyük payını alıyor, halka da faturası kesiliyor. Sahada ekipler var ama fahiş fiyat konusunda yetersiz kalıyorlar. Çünkü sahadaki ekipler ve yetkisi çok kısıtlı. Özel ekip kurulup bu işin üzerinde durulması gerekiyor, ama yaptırımlar ağır olmadığı sürece fahiş fiyat artışları devam eder. Gaziantep’te hiçbir ürünün fiyatı düşmedi, düşmediği gibi halen yükselmeye devam ediyor. Yumurtanın kolisi 30 liraya yükseldi. Özel ekipler oluşturup fahiş fiyat artışların önüne geçilmeli” açıklamasını yaptı.

KOSGEB’ten 30 veya 50 bin TL faizsiz kredi desteği verilirse esnaf bir nefes alır

Pasaj esnafının kendi yağında kavrulmaya devam ettiğini söyleyen Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Pasaj esnafı için KOSGEB’den talep ettiğimiz 30-50 TL faizsiz kredi isteğimizi defalarca dile getirmemize rağmen herhangi bir dönüş sağlanmadığı gibi bir çalışma da olmadı. Esnaf kredi kartlarıyla işlerini yürütmeye, borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Sonuç olarak KOSGEB’ten 30 veya 50 bin TL faizsiz kredi desteği verilirse esnaf bir nefes alır.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *