ANASAYFA arrow right Güncel

Facebook Holokost'u inkar eden içerikleri yasaklayacak

Facebook Holokost'u inkar eden içerikleri yasaklayacak
YAYINLAMA: 13 Ekim 2020 / 19.26
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 19.26
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, antisemitik şiddetin artmasının ardından düşüncelerinin değiştiğini söylüyor.

Facebook, Holokost'u reddeden veya tahrif eden içeriği yasaklamak için nefret söylemi politikasını güncellediğini açıkladı. 

Karar, CEO'su Mark Zuckerberg'in teknoloji web sitesine verdiği röportajda Recode'un Holokost inkarını derinden saldırgan bulmasına rağmen Facebook'un bu tür içeriği silmesi gerektiğine inanmadığını söylemesinden iki yıl sonra geldi.

Guardian'ın haberine göre Yahudi olan Zuckerberg Pazartesi günü bir Facebook gönderisinde, "İfade özgürlüğü için ayakta durmakla Holokost'un dehşetini en aza indirgemek veya inkar etmenin neden olduğu zarar arasındaki gerilimle mücadele ettim" dedi ve ekledi:

"Nefret söylemi üzerine daha geniş politikalarımız olduğu gibi, Yahudi karşıtı şiddette bir artış olduğunu gösteren veriler gördükçe kendi düşüncem de gelişti."

Facebook boykot edilmişti

Sosyal medya şirketi, bu yılın sonlarından itibaren, Holokost ile ilgili terimleri arayan insanları ya da inkarını platformdan uzakta güvenilir bilgilere yönlendireceğini söyledi.

Dünya Yahudi Kongresi ve Amerikan Yahudi Komitesi bu hareketi övdü. Grup, "Birkaç yıldır Dünya Yahudi Kongresi, Facebook'un Holokost inkar içeriğini platformundan kaldırmasını savundu" dedi.

Sivil haklar grupları, sosyal medya şirketlerine platformlarında nefret söylemine karşı hareket etmeleri için baskı için bu yılın başlarında yaygın bir Facebook reklam boykotu düzenlemişti.

Almanya'ya Karşı Yahudi Materyal İddiaları Konferansı da Facebook'u Holokost inkar içeriğini yasaklamaya teşvik etti ve Zuckerberg'i #NoDenyingIt sosyal medya kampanyası aracılığıyla hayatta kalanlarla buluşmaya çağırdı.

Ağustos ayında Facebook, bazı antisemitik komplo teorilerini ve klişeleri yasakladı.

"Biraz zaman alacak"

Bir blog gönderisinde şirket, ABD'de 18-39 yaş arası yetişkinlerin neredeyse dörtte birinin Holokost'un bir efsane olduğuna, abartıldığına veya emin olmadıklarına inandıklarını belirten yakın tarihli bir ankete atıfta bulundu.

Şirket, yeni politikalarının uygulanmasının "bir gecede gerçekleşmeyeceğini" söyledi.

"Bu politikaları ihlal edebilecek bir dizi içerik var ve incelemecilerimizi ve sistemlerimizi yaptırım konusunda eğitmek biraz zaman alacak" açıklaması geldi.

Son yıllarda Facebook, Radikal Sağın Analiz Merkezi gibi kuruluşların aşırı sağ araştırmalarına fon sağladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *