ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fabrikada günde 80 bin tuğla imal ediliyor

Fabrikada günde 80 bin tuğla imal ediliyor
YAYINLAMA: 16 Eylül 2022 / 15.47
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2022 / 15.47
Yüzde 50’den fazlası Gaziantep Özel idare Müdürlüğü’nün olan ve halkın da katkısıyla İslahiye yakınında kurulan tuğla fabrikası bir yıl içinde 16 milyon TL kar etti.

Yetkililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, 100 milyon TL’ye mal olan tuğla fabrikası en geç beş yıl içinde kendi kendisini amorti edecek. Tuğla taleplerinin her gün arttığını, kaliteli ve sağlamlığıyla herkesin beğenmesini kazanan tuğlaların ihtiyaç sahiplerine yetiştirilmesi için üç vardiya halinde çalışmaya başladığı söylendi.

Gelecek yıl kar hadlerinin 20 milyonun üzerine çıkmasının planlandığını bildiren ilgililer, günde 80 bin tuğla imal ettiklerini, gelecek yıl bunun 100 bine çıkarılması için çalışıldığını vurguladılar.

Tek vardiyadan üç vadeye çıkarılan işçi grupları gelecek günlerde daha da artırılacak. Şimdilik üç vardiyada 80 işçi çalıştırılıyor. Çevreyi aynı zamanda iş potansiyeli de sağlayan tuğla fabrikası örnek bir şirket halinde çalışan, devlet halk işbirliğinin verimli bir örneği olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *