ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Evleri boşaltılan aileler için Kızılay’dan çadır istendi

Evleri boşaltılan aileler için Kızılay’dan çadır istendi
YAYINLAMA: 11 Ocak 2022 / 14.36
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2022 / 14.36
Arıl Kasabası’nda 105 ev oturulamayacak hale geldi… Köyde 208 ev yıkılma tehlikesi gösteriyor

 Arıl kasabasında yıkılmaya yüz tutan 208 konuttan 105’inin boşaltılması çalışmalarına başlandı. Evlerin boşaltılarak köylülerin açıkta kalmaması için Kızılay Genel Başkanlığı’ndan çadır istendi.

İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, Arıl Kasabası’nda kuruluşundan bu yana yapılmış bulunan kerpiç evlerden 208’i yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Arıl Kasabası çevresine yapılmış bulunan evler yığılma tepenin zaman zaman kayması sonunda çevresine yapılan evlerde çatlaklar, mali inhidam meydana geldi.

Arıl Kasabası Belediye Başkanlığı’nın durumu Vilayete iletmesi üzerine İmar ve İskan Müdürlüğü elemanları olay mahalinde incelemeler yaptı. Durumun derhal çözüme kavuşturulması gerektiğinden Vali Fikret Koçak tarafından el konuldu. Olay hazırlanan raporlarla birlikte İmar ve İskan Bakanlığı’na iletildi. Bu arada Kızılay Genel Başkanlığı’ndan çadırların bugünlerde getirilerek köylülere dağıtılması ve evlerin boşaltılması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Vali Fikret Koçak şunları söyledi:

Aral Kasabası’nda 208 kerpiç evin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu öğrendik. Teknik elemanlar tarafından yapılan tespitlerde bunlardan 105’inin derhal boşaltılması gerektiği bildirildi. Kızılay Genel Başkanlığı’na müracaat ederek çadır yardımı istedim. Teknik elemanlar tarafından düzenlenen raporu da İmar ve İskan Bakanlığı’na ileterek köyün yerinin değiştirilmesi ve yeni yerleşim yeri yapılmasını teklif ettim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *