ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Evine ekmek götüremeyen insanın ne yapabileceğini kestirmek güç”

“Evine ekmek götüremeyen insanın ne yapabileceğini kestirmek güç”
YAYINLAMA: 24 Aralık 2020 / 13.43
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 13.43
İşsizliğin tehlikeli boyutlara tırmandığına dikkat çekildi

Üç ay gibi çok kısa sürede OSB’ye bin kişinin iş başvurusu yaptığını ifade eden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, her gün onlarca kişinin iş aradığını açıkladı

OSB Başkanı Ekici, kriz nedeniyle çok sayıda insanın işsiz kaldığını belirterek, başvurular arasında birçok üniversite ve yüksekokul mezunu bulunduğunu ifade ederken, “İş başvurularının kabulü için bir personel görevlendirdik.

Başvuruları kabul ederek bölgemizde faaliyet gösteren firmaların talep ettiği işçi ihtiyacının giderilmesinde yardımcı oluyoruz. Önümüzdeki günlerde bir insan kaynaklan bülteni çıkararak başvurulan üyelerimize duyuracağız. Ancak başvuru sayısı ile işçi talebi arasındaki fark o kadar fazla ki tüm başvurulara yardımcı olabilmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Hükümetin bu konuda politikasını da eleştiren OSB Başkanı Ekici, işsizliğin Türkiye’nin en acil çözüm bekleyen sorunu olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Nasıl ki devlet enflasyonla mücadele programı adı altında bir takım uygulamalara gidiyorsa, işsizlik için benzer bir uygulama yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *