ANASAYFA arrow right Güncel

Etler, soğuk zincir kırılmadan monoray hattı ile kasap dükkanlarına ulaşıyor

Etler, soğuk zincir kırılmadan monoray hattı ile kasap dükkanlarına ulaşıyor
YAYINLAMA: 05 Nisan 2021 / 20.30
GÜNCELLEME: 05 Nisan 2021 / 20.55
GTB Başkanı Mehmet Akıncı, Et Borsasında etin son tüketiciye kadar sağlıklı bir şekilde ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

Akıncı, “Etler veteriner hekim kontrolünden geçirildikten sonra et teşhir salonunda satışa sunulmakta. Alıcı ve satıcıların biraya gelmesini ve kümelenmesini sağlayan tesiste, toptancı kasaplar tarafından alınan etler soğuk zincir kırılmadan monoray hattı ile kasap dükkanlarındaki soğuk hava depolarına kadar taşınmakta. İşlemlerin her aşamasında sağlık ve hijyen hep en ön planda tutulmakta” diye konuştu. 

Vali Davut Gül ve Milletvekili Nejat Koçer, Ticaret Borsası tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yaptırılarak hizmete açılan ‘Gaziantep Et Borsası ve Et Hali’nde incelemelerde bulundu.  

GTB Başkanı Mehmet Akıncı’nın da eşlik ettiği ziyarette, Vali Gül ve Milletvekili Koçer, ticari hayatın başladığı tesiste hal esnafı ile görüşerek talepleri hakkında bilgiler aldı.  

Vali Gül, ziyarette ayrıca, pandemi tedbirleri hakkında uyarılarda bulunarak, sürecin ortak sorumluluk anlayışı içerisinde atlatılabileceğine dikkat çekti. 

Akıncı, ayrıca Et Borsası ve Et Halinin, geleneksel yemekleri dünya çapında nam salan Gaziantep’in UNESCO Gastronomi Kenti unvanına da ayrı bir değer kattığını dile getirdi. Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *