ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Etkili yönetici kendisine somut hedefler koyar

Etkili yönetici kendisine somut hedefler koyar
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2021 / 14.08
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2021 / 14.08
Modern bir toplumun ekonomik açıdan üretken, toplumsal açıdan canlı kılınması için etkili yöneticiliğin, en çok umut bağlanan unsurlardan biri olduğunu söyledi.

MPM Bölge Müdürü Çakır, “Örgütlerin ve toplumların hayatında merkezi bir yere sahip olan yönetsel etkililiği sağlamayı amaçlayan bir program, çok iyi bir planlamaya ve çok iyi bir uygulamaya muhtaçtır. Drucker’in değindiği, etkili bir yönetici olabilmek için elde edilmesi gereken beş zihin alışkanlığı vardır ki bunlar şöyle sıralanabilir. Etkili yöneticiler zamanlarının nereye harcandığını bilirler. Denetimleri altında tutabildikleri en asgari zamanı bile sistematik olarak kullanmaya çalışırlar. Etkili yöneticiler kendilerine somut hedefler koyarlar.

Çalışmaktan çok sonuç elde etmek için çaba harcarlar. İşe, teknik ve araçlar bir yana, yapılacak işten değil, “Benden ne yapmam bekleniyor?” sorusuyla başlarlar. Etkili yöneticiler sahip olduktan güçlere dayalı olarak çalışırlar. Yapamayacakları şeylerle işe girmezler. Etkili yönetici, daha yüksek bir performansın olağanüstü sonuçlar vereceği birkaç büyük atan üzerinde konsantre olurlar. Kendilerine öncelikler koyar ve önceliğe ilişkin aldıkları kararlarını korurlar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *