ANASAYFA arrow right Dünya

Etiyopya havayolları, filosuna Çin yapımı C919 uçakları katmayı düşünüyor

Etiyopya havayolları, filosuna Çin yapımı C919 uçakları katmayı düşünüyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.30
Etiyopya Havayolları (ET) Group CEO'su Tewolde Gebremariam 19 Nisan Perşembe günü filosuna Çin'in C919 model uçaklarını
Etiyopya Havayolları (ET) Group CEO'su Tewolde Gebremariam 19 Nisan Perşembe günü filosuna Çin'in C919 model uçaklarını eklemeyi düşündüğünü söyledi.
Xinhua Ajansı'na demeç veren Gebremariam, ET'nin C919 uçaklarının gelişmesi konusunu görüşmek üzere Çinli partnerleriyle bir ortak komite kurmuş bulunduğunu açıkladı.
The Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC), bilindiği üzere Çin'in en önemli uçak üreticisidir. Gebremariam, ET mühendislerinin COMAC mühendisleriyle birlikte C919 yolcu uçaklarının ET filosuna uygunluğu konusunu değerlendirmekte olup satışa hazır oldukları takdirde bu model yolcu uçağını uçak filosuna katacaklarını da belirtti.
Gebremariam Xinhua'ya ayrıca ET'nin Çin Hükümeti ile Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'yı Çin havacılık teknolojisinin Afrika'daki merkezi konumuna getirmeye çalıştığını söyledi.
ET'nin Çinli yetkililerle Addis Ababa'yı Çin ile Afrika arasında bir havacılık merkezi yapma çabasında olduklarını açıkladıktan sonra Addis Ababa'nı yalnızca bir hava trafiği ve kargo transfer noktası olmayacağını; Çin havacılık teknolojisinin Afrika'da gelişme merkezi durumuna geleceğini ekledi.
Etiyopya Havayolları şimdiden Çin'den uçak makine aksamı ve mefruşatı da dahil çeşitli mallar almaktadır.
Etiyopya Havayolları her gün Addis Ababa ile Guangzhou ve Pekin arasında yolcu uçağı kaldırmakta; haftada üç defa da Chengdu'ya sefer düzenlemektedir. Ayrıca Hong Kong ve Şanghay'a günlük yolcu ve kargo seferleri yapılmaktadır.
Çin'in ilk gövdesi yerli üretimi olan C919 uçağı 5 Mayıs 2017'de ilk uçuşunu Şanghay Pudong Uluslararası Havlimanı'ndan başarıyla gerçekleştirmişti. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *