ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Etin ateş pahasına olması nedeniyle dar gelirliler protein ihtiyacını karşılayamıyor

Etin ateş pahasına olması nedeniyle dar gelirliler protein ihtiyacını karşılayamıyor
YAYINLAMA: 09 Ekim 2022 / 17.18
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2022 / 17.18
Halkın et ihtiyacını karşılamak için belediye balıkhaneyi kısa sürede hizmete sokmalı Türkiye’de en pahalı eti Gaziantepliler yiyor. Belediye dilediği kadar rayiç versin, kasaplar ve hayvan kesimi yapanlar buna aldırış etmiyor.

Etin ateş pahasına satılması nedeniyle şehrimizdeki dar gelirli işçiler, memurlar ve küçük esnaf et yiyemiyor, protein ihtiyacını karşılayamıyor. Protein ihtiyacını karşılamak için çok daha ucuza çıkan balık etine önem verilmesi gerekiyor.

Geçen yıllarda belediye yetkilileri tarafından tabakhanede bir balık pazarı yapılacağı ve kısa sürede hizmete gireceği bildirilmesine rağmen bugüne kadar olumlu bir sonuç alınamadı. Balık pazarının gerekiyor. Gazetemizi sık sık ziyaret eden vatandaşlar, dişi koyun etinin bazı kasaplarda 700-750 TL’ye, kenar semtlerdeki kasaplarda ise 650 TL’den satıldığını söyleyerek, güçlerinin yetmediğini, çocuklarının protein ihtiyacını karşılayamadıklarını söylüyorlar.

Bir ara Konya’dan, İzmir’den tavuk etinin getirilmesi rekabet yüzünden fiyatlar halkın istediği seviyeye düşmesine neden oldu. Dışardan tavuk etinin getirilmesinin durdurulması üzerine fiyatlar yeniden eski düzeye çıktı. Vatandaşlar balık mevsiminin başlaması nedeniyle balık pazarının kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini, bol ve ucuz balık satışının sağlanmasını istiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *