ANASAYFA arrow right Yaşam

Etik gazetecilik sitesi yayında

Etik gazetecilik sitesi yayında
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 15.51
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2020 / 15.51
Türkiye Etik Gazetecilik Koalisyonu, etikgazetecilik.org sitesini yayına aldı. Sitede deneyimli gazetecilerin meslekle ilgili yazılarını yayınlayacak.

Haber kalitesini yükseltmek ve etik gazeteciliği güçlendirmek için bir araya gelen Türkiye Etik Gazetecilik Koalisyonu (TEGK), etikgazetecilik.org sitesinde deneyimli gazetecilerin meslekle ilgili yazılarını yayımlamaya başladı. 

İlk olarak Çiğdem Toker’in yolsuzluk haberciliği, Ercüment Akdeniz’in mülteci haberciliği ve Mehveş Evin’in çevre haberciliğiyle ilgili yazılarına yer veren site, sosyal ağlarda da etkili bir yayıncılık yapacak.

Profesyonel gazeteciler ve basın meslek örgütü temsilcileri tarafından etik gazeteciliği desteklemek, oto-sansürle mücadele etmek ve hükûmetlerin medyaya yönelik hasmane tutumunu değiştirmek için 5 Eylül 2018’de kurulan Etik Gazetecilik Koalisyonu; gazetecilerin ve medya destek gruplarının daha önce görülmemiş bir işbirliği.

Kolaylaştırıcılığını Gazeteciler Ceren Sözeri, Mustafa Kuleli ve Can Ertuna’nın yaptığı ve “bağımsız gazeteciliği ihya etmek için uzun vadeli bir girişim olmayı hedefleyen” Koalisyon’un çalışma alanları şöyle:

Gazetecilik etiğiyle ilgili eğitimler düzenlenmesi.

Editoryal standartlar, şeffaflık ve kurum içi yönetişimin teşvik edilmesi için medya kurumlarının editör ve yöneticileri ile işbirlikleri geliştirmek.

İnsan hakları haberciliği, mülteciler, nefret söylemi, LGBTI+ haberciliği, şeffaflık ve medyanın etik yönetimi vb. konularda temel meslekî standartları anlatan etikgazetecilik.org sitesinin içerik bakımından zenginleştirilmesi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *