ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eti gramla satıyoruz

Eti gramla satıyoruz
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2021 / 17.07
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2021 / 17.07
Et fiyatlarında geçen yıla oranla önemli bir artış olmadığına dikkat çeken kasaplar, eti gramla satar duruma geldiklerini belirterek zor durumda olduklarını ifade etti. Satışlarda büyük bir azalma olduğunu söyleyen Ahmet Bayraktar, vatandaşın gramla et alır hale getirildiğini belirtti.

“Dar ve orta gelirliler et alamaz oldu. Asgari ücretliler kira, su, elektrik borcundan dolayı et alamıyor. Ama birileri bu ülkenin kaymağını hep yiyor. Dilenemez dilenci olduk. Halkın ete olan ilgisizliği et fiyatlarının yüksekliğinden değil. Etin kilosu geçen yılda 7,5 milyondu, bu yılda aynı. Ama halk kazanamıyor, iş yok, para yok. Gidin sorun bir vatandaşa etin kilosu kaç lira diye, inanın bilmez. Bu ülke hiçbir zaman refaha çıkamaz. Her şey tabandan değişmeli. Bizi yönetecek olanlar dürüst olmalı. Halkın devletine olan güveni kalmamış, insanlar gözünü açtı. Artık bu halkı kimse kandıramaz. Küçük yaştaki bir çocuk bile yaşantısından memnun değil. Kimse kimseyi eskisi gibi kolay kandıramıyor” dedi.

Kasap Mehmet Yetkin de son 2 yılda satışlarda önemli oranda düşme olduğunu kaydederken, “Kriz öncesi işlerimiz iyiydi. Krizle birlikte marketlerin de şehir meydanlarında boy göstermesi işleri olumsuz etkiledi” diye konuştu.

Türkiye’de krizin her kesimi olduğu kadar kasapları da etkilediğini kasap Tarık Karapaşa, “Esnafın hali içler acısı. Eskiden bir kilo et alan müşterimiz şimdi gelip 250 gram almaya başladı. Yakında kuyumcu terazisi satın almayı düşünüyoruz. Müşteri geliyor eti gramla alıyor. Ama bu ayıp insanlarımızın değil bizi yönetenlerin. Bu hale getiren yöneticiler utansın” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *