ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Et satışlarına adaletli bir çözüm gerekiyor 

Et satışlarına adaletli bir çözüm gerekiyor 
YAYINLAMA: 11 Ocak 2021 / 13.25
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2021 / 13.25
Toptancı kasaplar keyif çatarken perakendeci kasaplar perişan

Toptan satış fiyatlarının düşürülmesi ve denetlenmesi isteniyor. Bazı kasaplar tarafından bizzat faturaları getirilip gösterilerek toptan kemikli koyun ve yumuşak dana eti fiyatının toptan satılışından yakındı. İfade edildiğine göre toptan hayvan kesimi ve satışı yapanlar para kazanırken, perakendeci kasaplar devamlı zarar e diyor.

Bir kasap toptan olarak aldığı kemikli koyun etinin kilosunu 330 liradan, kemiksiz dana etinin kilosunu ise 340 liradan aldığını belgeleyen faturaları ibraz etti ve:

“Toptancı kasaplar kâr ediyor. Kilosunu canlı olarak 160-180 liraya aldıkları koyun etinin kemiklisini bize 330-340 liradan satıyorlar. Bizler de bu eti emek verip işleyerek yumuşat et haline getiriyor ve 420 liradan satıyoruz. İnsaf sahibi kişiler gelip hesabı birlikte yapsın, Devamlı zarar etme yüzünden birçok kasap dükkânını kapattı. Devamlı

zararlığa kimse dayanamaz. Toptan kemikli et satış fi yatları yeniden ayarlanmalı ve belediye tarafımdan devamlı kontrol edilmelidir. Şimdi kâr edene ceza yok. Zarar eden perakendeci kasaplar ise devamlı cezalan diriliyor. Adaletli bir çözüm istiyoruz” diyorlar. Öte yandan bazı semtler de kemiksiz etin kilosu 500 liradan satılıyor. Sadece eski halde 420 liradan veriliyor. Durumu tespit için belediyenin sivil eleman göndererek et aldırması yetecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *