ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Et Hali ve ahırlar Gaziantep’e yakışmıyor

Et Hali ve ahırlar Gaziantep’e yakışmıyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.39
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.39

Kent merkezinde kalan Et Hali’nin, esnafın bazı düzenlemeler yapmasına rağmen et satışına elverişli olmadığını söyleyen uzmanlar, burada hijyen kurallarına uyulmadığına bir kez daha dikkat çekti. Gaziantep gibi hızla gelişen metropol bir kente mevcut Et Hali ile merkezde bulunan hayvan otellerinin yakışmadığına dikkat çekilerek, kentin önemli ve ivedi çözüm bekleyen iki önemli sorunu için Organize Besi Bölgesi kurma çalışmalarının hızlandırılması istendi.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Muhtar Akyol, şehir merkezinde kalan bakımsız. et satışına kesinlikle uygun olmayan Et Hali’nin kaldırılması gerektiğini söyledi. Bu konuda yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Akyol, “Mevcut Et Hali bu kente yakışmıyor. Belki içerisindeki esnaf buranın kaldırılmasını istemez, fakat bu kentin sağlığı oradaki 5-10 kasabın yapacağı ticaretten çok daha önemli. Çünkü Et Hali hijyen değil, orada et satışına uygun bir ortamı yok. Sağlıksız ve bakımsız bir yer. Orası adeta hastalığa davetiye çıkarıyor” dedi. Et Hali’nin kent dışında geniş bir alana çok daha modern şekilde inşa edilmesi gerektiğini hatırlatan Veteriner Hekim Akyol, mevcut halin kentin ihtiyacına cevap veremediğini söyledi.

Türkiye'nin 6'ncı büyük kenti olan Gaziantep’te kent merkezinde ahırlar bulunmasının büyük bir ayıp olduğunu vurgulayan Akyol konuşmasına şöyle devam etti: “Burası köy değil, burası metropol bir şehir. Burada oturan insanlar şehrin kuralına uymak ve bedelini de ödemek zorunda. Köydeki yaşamını buraya taşıyamaz. Bugün kenar semtlerin bazılarında evlerin altını ahır olarak veya evlerin olduğu bölgelerde ahırlar kurarak hayvanlarla iç içe yaşayan insanlar var, bu doğru değil. Böyle bir kente yakışmıyor. Bunun önlenmesi gerek. Ahırların yoğun olduğu yerlerde paraziter ve diğer hastalıklar hiç eksik olmuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *